Računalniško programiranje za otroke

Računalniško programiranje za otroke - Carol Vorderman | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carol Vorderman
DIMENZIJA
6,1 MB
IME DATOTEKE
Računalniško programiranje za otroke.pdf
ISBN
1190884945622

OPIS

Edinstven vodnik, poln slik in natančnih navodil. Od dvojiške kode do izdelave iger.

avgusta 2019 ob 08:44 Če znamo uporabiti kateri koli program, še ne pomeni, da razumemo delovanje računalnika, še manj, da smo res računalniško pismeni. Je programiranje primerno za otroke? Računalniško programiranje je znanje, ki je dostikrat pripisano le izobraženim strokovnjakom, ki delujejo na področju znanosti, tehnologije, inžinirstva in matematike. Njih smatramo za ustvarjalce tehnologij, za nas ostale ljudi pa programiranje pogosto ostaja neke vrste magija. Računalniško programiranje je dejavnost, katere cilj je ustvarjanje novih računalniških programov ali njihovih sestavnih delov na temelju določenih pravil.

... Šolo programiranja za otroke želimo organizirati kot krožek, na način, kot to poteka za glasbene delavnice ali učenje tujega jezika. Kot dodana tedenska dejavnost za otroke, ki bo potekala 1x tedensko, saj bi na tovrsten način lahko tudi starše počasi pripravili k spoznanju, da so to veščine, ki jih je potrebno osvajati že zgodaj. Računalniško programiranje za otroke je namenjeno vsem nadobudnim računalničarjem.

POVEZANE KNJIGE