Dnevi Nevade

Dnevi Nevade - Bernardo Atxaga | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernardo Atxaga
DIMENZIJA
4,95 MB
IME DATOTEKE
Dnevi Nevade.pdf
ISBN
9115535665580

OPIS

Pričujoči roman pripoveduje zgodbo o pisatelju, ki se iz rodne Baskije začasno preseli v Nevado v ZDA. A Dnevi Nevade obenem povedo veliko več. Pripovedujejo tudi zgodbo o trenutkih, v katerih se sedanjost premeša s spomini, podobami in sanjami. Kjer se negostoljubna puščavska pokrajina preplete s horizontom svetlikajočih luči casinojev, kar pisatelja – in bralca – popelje v neke druge, veliko bolj intimne pokrajine.Dnevi Nevade so zgodba, sestavljena iz zgodb, ki nam pokažejo, kako vsaka doživeta izkušnja in vsaka povezava, ki se oblikuje med ljudmi, presega razdaljo časa in prostora. Kako vsako čustvo, ki ga izkusimo, in vsaka bolečina, ki se nas dotakne, pusti neizbrisen odtis v našem notranjem svetu. In nas oblikuje v to, kar smo.Bernardo Atxaga (1951) je baskovski pisatelj, pesnik in prevajalec, ki je za svoja dela prejel mnoge najprestižnejše nagrade. Za roman Dnevi Nevade državno kritiško nagrado za najboljše prozno delo v baskovskem jeziku. Njegova literarna dela so prevedena v več kot 20 jezikov.

akronim vaše knjižnice in Letos so to dela Dnevi Nevade (B. Atxaga), mamina roka (I.

* označuje zahtevana polja. Vaše mnenje * V slovenščino so prevedena naslednja njegova dela: Harmonikarjev sin (Prevod: Marjeta Drobnič, COBISS.SI-ID - 227322112), To nebo (Prevod: Marjeta Drobnič, COBISS.SI-ID - 110101760), Osamljeni mož ( Prevod: Marjeta Drobnič, COBISS.SI-ID - 78962688), Dnevi Nevade (Prevod: Marjeta Drobnič, COBISS.SI-ID -288740096), Xola med levi (Prevod ... Dnevi Nevade.

POVEZANE KNJIGE