Vlažne duše

Vlažne duše - Mohor Hudej | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mohor Hudej
DIMENZIJA
4,60 MB
IME DATOTEKE
Vlažne duše.pdf
ISBN
8518976328642

OPIS

Protagonist romana Vlažne duše je Matjaž, moški v srednjih letih, ki ga življenje, predvsem pa brezobzirno samozavestni vaški šerifi, ki se igrajo z njegovo usodo in z usodami njemu podobnih, dokončno prepričajo, da je edini način, kako razvozlati gordijski vozel, ta, da ga presekaš. Zato zapusti domovino in se preseli na majhen tajski otok, kamor je še kot turistični vodnik vodil skupine turistov. Tam začne novo življenje v družbi takšnih, ki so, tako kot sam, opustili bojevanje vnaprej izgubljenih bitk s ponorelim sodobnim svetom. Vendar ne traja dolgo, da na odročnem koščku raja za svojim hrbtom zasliši melodijo klene slovenščine in ugotovi, da se vlažnim podalpskim dušam ne da prav zlahka izogniti. Treznoutopični roman Vlažne duše je avtorjevo prvo literarno delo po zbirki kratkih zgodb Mumos v zrelih letih, ki je izšla leta 1995.

Zato zapusti domovino in se preseli na ... Roman Vlažne duše združuje esejistične in avtobiografske pripovedne prvine z dokumentarno-poročevalskim slikanjem nasmejane in plemenite narave tajskih prebivalcev. Hudeja odlikuje pretanjeno popisovanje tajske krajevne zgodovine in življenjskega sloga, zaradi česar pripoved občasno privzema popotniške prvine. Predstavitev romana Mohorja Hudeja, Vlažne duše, v Muzeju novejše zgodovine Celje, februar 2017.

COBISS+ SICRIS ‒ informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji Druge baze podatkov. COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah ... VLAŽNE DUŠE Mohor Hudej.

POVEZANE KNJIGE