Kamniška Bistrica - geografska podoba gorske doline

Kamniška Bistrica - geografska podoba gorske doline - Nejc Bobovnik, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nejc Bobovnik, ... [et al.]
DIMENZIJA
9,9 MB
IME DATOTEKE
Kamniška Bistrica - geografska podoba gorske doline.pdf
ISBN
1650799770985

OPIS

Monografija Kamniška Bistrica – geografska podoba gorske doline predstavlja kompleksen in večplasten pogled na geografske značilnosti ene bolj zanimivih, a doslej tudi v geografskem pogledu redkeje raziskovanih slovenskih gorskih dolin. Predstavi, kako se je s svojimi naravnogeografskimi značilnostmi, preteklo rabo in dosedanjimi človekovimi posegi oblikovala zanimiva pokrajinska podoba doline, katere privlačnost stopnjuje še bližina mest z večjim številom rekreacije, neokrnjene narave, čistega zraka, zanimivih reliefnih oblik, vegetacije itd. željnih obiskovalcev. Ob številnih in raznovrstnih predlogih za nadaljnje posege bo pričujoča publikacija dala zelo dobre podlage za strokovne presoje o nadaljnjem razvoju doline, ki bo nedvomno moral izhajati iz priporočil po sonaravnem in okolju čim manj obremenjujočem razvoju. (Metka Špes)

Trajnostna naravnanost kmetijstva v slovenskih regijah . Oddelek za geografijo (Ne)raba razpoložljivih virov na kmetijah v Sloveniji . 1.

Oddelek za geografijo. Raziskovalno-razvojne prakse in vrzeli trajnostnega razvoja Slovenije.

POVEZANE KNJIGE