Beli muc in menih

Beli muc in menih - Jo Ellen Bogart | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jo Ellen Bogart
DIMENZIJA
4,73 MB
IME DATOTEKE
Beli muc in menih.pdf
ISBN
5465420833460

OPIS

Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9. stoletja. Na rob nekega rokopisa jo je zapisal neznani irski menih.Govori o učenem menihu, ki je v svoje preprosto življenje sprejel belega muca, Pangurja. Z njim si je delil samostansko celico, igrivega, nemirnega duha in veselje do dela.Vsak je bil zaposlen po svoje. Nobeden ni nobenega motil.Oba pa sta v prijateljstvu in delu našla srečo in svetlobo.

Založba Založba Zala Avtor Jo Ellen Bogart Prevajalec Mateja Sužnik Ilustrator Sydney Smith Poezija/proza/dramatika proza Priporočena starost 1. triletje Iskalni niz (vrsta/zvrst, geslo ... Beli muc in menih je navidezno preprosta slikanica o tovarištvu med človekom in živaljo, o spoštovanju, s katerim sta zgradila odnos, v katerem sta popolnoma svobodna kot posameznika, a hkrati medsebojno povezana kot sopotnika.

O avtorici / avtorju: Jo Ellen Bogart je uspešna kanadska pisateljica. Založnik o knjigi Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9. stoletja.

POVEZANE KNJIGE