Vreži znamenje

Vreži znamenje - Veronica Roth | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Veronica Roth
DIMENZIJA
12,48 MB
IME DATOTEKE
Vreži znamenje.pdf
ISBN
8501603179090

OPIS

Oboževalci Vojne zvezd in Razcepljenih bodo uživali v osupljivi novi znanstvenofantastični domišljijski seriji avtorice svetovnih književnih uspešnic Veronice Roth.Na planetu, ki mu vladata nasilje in maščevanje, v galaksiji, kjer usoda določa svoje izbrance, vsakdo razvije energijski dar, edinstveno moč, ki naj bi oblikovala prihodnost. Medtem ko je večini ljudi energijski dar v prid, za Akosa in Ciro to ne drži – njuna darova ju pahneta pod oblast in vpliv drugih ljudi. Bosta lahko spet postala gospodarja svojega daru, usode in življenja ter ponovno vzpostavila ravnovesje moči v tem svetu?Cira je sestra krutega tirana, ki vlada šotetskemu narodu. Njen energijski dar ji prinaša bolečino in moč, zaradi česar jo brat izkorišča za mučenje svojih sovražnikov. Toda Cira je več kot le orožje v rokah svojega brata: je žilava, iznajdljiva in bistrejša, kot si on misli.Akos prihaja iz miroljubnega naroda Thuvhejcev in njegova vdanost družini je brezmejna. Čeprav ga njegov nenavadni energijski dar ščiti, Akosa in njegovega brata zajamejo sovražni šotetski vojaki. Odtlej si Akos obupano prizadeva, da bi brata živega pripeljal domov – naj stane, kar hoče. Ko je Akos vržen v Cirin svet, se sovraštvo med njunima deželama in družinama zdi nepremostljivo. Odločiti se morata, ali bosta drug drugega uničila – ali pa si bosta pomagala preživeti.

Cirin energijski dar ji povzroča bolečine, zaradi česar jo brat izkorišča za mučenje svojih sovražnikov. Vreži znamenje je knjiga mnogih zgodbenih plasti, a kaj, ko se te med seboj nikakor ne uspejo povezati in spojiti v enotno razburljivo zgodbo, kakršno bi po opisu pričakovali. V osnovi gre za več ljudstev, ki živijo po celem vesolju, vsak izmed njih pa ima nek dar, ki ga prinaša energija. Na trebuhu, nekaj centimetrov od popka imam že dalj časa kožno znamenje veliko približno 7mm.

Navedene razlage temeljijo na delu astrologa Richarda Sandersa iz 17. stoletja.

POVEZANE KNJIGE