Prevajalske tehnologije

Prevajalske tehnologije - Špela Vintar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Špela Vintar
DIMENZIJA
5,67 MB
IME DATOTEKE
Prevajalske tehnologije.pdf
ISBN
1075297594170

OPIS

Učbenik je namenjen študentom programov medjezikovnega posredovanja in prevajanja in se uporablja kot obvezno študijsko gradivo pri predmetih Računalniško podprto prevajanje, Prevajalska orodja in Prevajalske tehnologije. Predstavlja jedrnat pregled računalniških orodij za prevajalce od prevajalskih namizij, lokalizacijskih tehnologij in preverjanja kakovosti do strojnega prevajanja. Poleg omenjenih pa zajema še druge teme, povezane z učinkovito izrabo tehnoloških pripomočkov pri prevajanju.Špela Vintar je redna profesorica na Oddelku za prevajalstvo FF UL, kjer poučuje prevajalske tehnologije, lokalizacijo, korpuse in baze podatkov in terminologijo. Raziskovalno se ukvarja z različnimi vidiki računalniške obdelave jezika, predvsem z luščenjem terminologije in znanja iz besedil, z modeliranjem kognitivnih struktur v specializiranih korpusih in v zadnjem času s slovenskim znakovnim jezikom. Kot raziskovalka ali vodja je sodelovala v prek 15 raziskovalnih projektih, trenutno pa vodi mednarodni projekt DigiLing, vseevropsko središče za e-učenje digitalnega jezikoslovja, ki ga financira Evropska komisija prek programov Erasmus .

Ključne besede: strojno prevajanje, popravljanje strojnih prevodov, prevajalske tehnologije, pomnik prevodov, profil prevajalca Celotno besedilo (povezava drugam) Sodobne tehnološke rešitve naj bi nam olajšale življenje, pa je temu res tako? Načeloma bi lahko potegnili črto in dejali, da je sodobna tehnologija zelo dvorezen meč: res je, da marsikaj olajša, po drugi strani pa prinese težave, ki jih prej nismo poznali. Specialna področja prevajanja: Prevajalske tehnologije. Vsi zaposleni.

30-6-2020. Teme: trendi v jezikovni industriji ()prevajalska orodja v oblaku potrebam prevajalske stroke.

POVEZANE KNJIGE