Na žarku svetlobe

Na žarku svetlobe - Jennifer Berne | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jennifer Berne
DIMENZIJA
7,1 MB
IME DATOTEKE
Na žarku svetlobe.pdf
ISBN
5681245206882

OPIS

Slikanica je slavospev Einsteinovi čudoviti radovednosti. Kot taka bo otroke gotovo navdušila za čare znanosti! Deček se s kolesom vozi po prašni cesti. V mislih pa si predstavlja, da z nepredstavljivo hitrostjo potuje – na žarku svetlobe. V njegovem bleščečem umu se bodo nekoč porodile nekatereod najbolj revolucionarnih zamisli vseh časov.Iz dečka, ki je bil neskončno očaran nad čudesi sveta, je Albert Einstein zrasel v moža, ki uteleša genialnost in ki je globoko razsvetlil naše razumevanje vesolja.Jennifer Berne in Vladimir Radunsky vabita bralca, da se skupaj z Einsteinom poda na potovanje, polno radovednosti, smeha in znanosti, na potovanje, ki kaže, kako pomembno razliko lahko v življenje vsakogar prinese domišljija.

Pomislite na reke krvi, ki so jo prelivali veliki vojskovodje, da bi začasno ... Jennifer Berne: Na žarku svetlobe: zgodba o Albertu Einsteinu Na tako zastavljena vprašanja je dostopnega res ogromno informartivnega gradiva, vendar so to predvsem prispevki v različnih strokovnih revijah, referati v zbornikih s posvetovanj, tudi novinarski članki v dnevnem časopisju, nadalje raziskovalna, magistrska in diplomska dela. Zgodovina. Misel, da lahko svetloba na delce deluje s silo, ni tako nenavadna, če si svetlobo predstavljamo kot množico fotonov, od katerih vsak poseduje gibalno količino.Ko se svetloba odbija od teles ali se na njih siplje, se ji spremeni gibalna količina.

Celjska Mohorjeva družba, 2017 ... Približevanje ali oddaljevanje izstopne točke svetlobe žarkoma iz interferometra ni možno brez spremembe frekvence žarkov. Frekvenca žarkov na izhodu ostaja ista, se ne spreminja, kar pomeni, da se izhodni točki žarkoma ne približujeta oziroma oddaljujeta.

POVEZANE KNJIGE