Zahodni Balkan na poti v EU

Zahodni Balkan na poti v EU - Ana Ješe Perković | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Ješe Perković
DIMENZIJA
8,34 MB
IME DATOTEKE
Zahodni Balkan na poti v EU.pdf
ISBN
6501832674513

OPIS

Knjiga prinaša trezen pogled v razburkano diskusijo o preteklih in prihodnjih poteh evropske integracije. V logičnem sosledju učinkovito dekonstruira in analizira kompleksne procese, ki jih sociološka in širše, družboslovna znanost, ne zapopadeta dovolj. Gre za vprašanja evropeizacije, tranzicije, širitvenega procesa in znotraj njega - pogojevanja članstva kot enega od najbolj učinkovitih orodij preteklih širitev Evropske unije.

Čas je, da se vzpostavijo mehanizmi, ki bodo te družbe naredili učinkovite. Treba je zgraditi družbe, kjer bodo ljudje želeli ostati in živeti. Zahodni Balkan je v nekakšnem vakuumu, razpet med množičnim izseljevanjem prebivalstva, sistemsko korupcijo in nacionalističnimi mitologijami.

Regija naj se začne razvijati, naj začne delati, ker je to dobro zanjo, ne ker bo to vodilo v EU. Čas je, da se vzpostavijo mehanizmi, ki bodo te družbe naredili učinkovite.

POVEZANE KNJIGE