Slovenska kolesarska Jakobova pot

Slovenska kolesarska Jakobova pot - Franc Štefanič, Helena Štefanič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franc Štefanič, Helena Štefanič
DIMENZIJA
7,81 MB
IME DATOTEKE
Slovenska kolesarska Jakobova pot.pdf
ISBN
5772032830884

OPIS

Sva ustanovna člana in pevca Vokalne skupine Cantate Domino iz Kočevja, ki je oktrobra praznovala 20-letnico delovanja. Ko sta Marjeta in Metodij s pomočjo še nekaterih zagnanih članov poiskala in označila slovensko Jakobovo pešpot, sva z veseljem začrtala ob njej še kolesarsko pot. Navdušena sva bila nad raznolikostjo in bogastvom narave, ki ga ponuja naša dežela. Prepričana sva, da bo 340 km dolga slovenska kolesarska Jakobova pot navdušila in privabila veliko romarjev vseh starosti. S potovanjem po srednjeveški romarski poti oživljamo kulturno in versko dediščino našega naroda in tako povezujemo sedanjost s preteklostjo. Pridružujemo se stotisočim romarjev iz vsega sveta, ki se po številnih evropskih poteh odpravljajo na grob sv. Jakoba Starejšega v daljni Santiago de Compostela v Španiji.

Tudi po kolesarski poti vas vodijo rumene puščice in Jakobove školjke, oznaki za kolesarsko pot pa je dodano še kolo. Prenočujete lahko v hostlih, zasebnih nastanitvah, gostilnah, župniščih in samostanih. Slovenska kolesarska Jakobova pot.

Po tem, ko smo v naše romarske potne liste dobili prvi pečat (na podpis pa smo čisto pozabili) se je še ponudil, da nas bo kar sam pospremil do podružnične cerkvice sv, Jakoba v Ponikvah. slovenska jakobova pot - slovenski kamino Svetemu Jakobu Starejšemu je na Slovenskem posvečenih 67 cerkva, od tega 22 župnijskih. Ustanovitelji Društva prijateljev poti svetega Jakoba so na zemljevidu Slovenije označili kraje s cerkvami zavetnika romarjev in tako so se izrisale posamezne smeri, ki bi lahko nakazale razvejanost Jakobove poti po Sloveniji. Domov / Trgovina / Izdelki označeni z "slovenska Jakobova pot". V spodnji tabeli lahko najdete sledi slovenskega Camina - Jakobove poti.

POVEZANE KNJIGE