Lastno življenje

Lastno življenje - Manca G. Renko | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Manca G. Renko
DIMENZIJA
5,57 MB
IME DATOTEKE
Lastno življenje.pdf
ISBN
8270342840596

OPIS

Lastno življenje, biografija Zofke Kveder, prikazuje, kako ideje, stališča in boji zgodovinskih osebnosti nikoli ne umrejo, ampak živijo še danes. Manca G. Renko v svojem delu orisuje zgodovinski čas in položaj žensk na prehodu med 19. in 20. stoletjem. Zofka Kveder pooseblja boj za enakopravnost žensk in njihovo vključevanje v umetniško in javno življenje, hkrati pa knjiga pripoveduje tudi o njenem intimnem življenju. Pozornost mladih bralcev lovi z nenehnimi aktualizacijami in pogovornim tonom, s katerima gradi dinamiko dialoga, pogovora in razmisleka. Knjiga skuša vsaj delno zapolniti vrzel v izobraževalnem sistemu (in kanonu slovenske književnosti), iz katerega so ženske največkrat izločene ali pa vsaj potisnjene ob rob, zaradi česar se mladi v času osnovnošolskega in srednješolskega izobraževanja z ženskimi umetnicami največkrat sploh ne morejo srečati. Ilustracije Samire Kentrić z vizualnimi elementi še nadgrajujejo in poglabljajo besedilno sporočilnost Lastnega življenja.

Ne morem živeti brez ... Za pravo fotografijo je ničkolikokrat tvegal lastno življenje: v Kambodži ga je pred gotovo smrtjo rešil Nikon, ki je prestregel kroglo, namenjeno njemu. Skupil jo je v navzkrižnem ognju pri Phnom Penhu, v El Salvadorju pa je leta 1984 med bitko zdrsnil z neke strehe in si zlomi kolk, roko in nekaj reber. V nagovoru številnim zbranim je predsednik Borut Pahor poudaril, da je danes pomemben, slaven dan, s katerim se spominjamo domoljubov, ki so tvegali lastno življenje ter se v drugi svetovni vojni uprli poskusu uničenja slovenskega naroda.

Skozi življenjska obdobja vsakogar vodi drugače, zato je pomembno, da je tudi zavarovanje prilagojeno prav vašim potrebam. Življenje, s katerim smo zadovoljni, je neprimerljivo boljše od življenja, v katerem smo uspešni. Iz preprostega razloga, ker se naš uspeh meri po merilih drugih! In naše zadovoljstvo z lastno dušo.

POVEZANE KNJIGE