Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg

Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,18 MB
IME DATOTEKE
Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg.pdf
ISBN
9471590458501

OPIS

Po nekaj letih obnove so 21. oktobra 2002 za javnost odprli Etnološki muzej Kostanje, ki je svoje domovanje dobil v nekdanjem župnijskem gospodarskem poslopju v Zgornji vasi na Kostanjah. Upamo, da bo pričujoči dvojezični razstavni katalog z naslovom Etnološka zbirka Kostanje – Kraj spomina in učenja / Volkskundliche Schausammlung Kostenberg – Ein Ort der Erinnerung und des Lernens med obiskovalci muzeja in bralci dosegel svoj namen in poslanstvo, saj z dokumentacijo domačih narečnih imen v slovenskem in nemškem jeziku in z zapisom knjižnih izrazov odstira pogled v materialno kulturno dediščino polpretekle dobe na Kostanjah in okolici.

Prítomní boli všetci účastníci choreografického seminára, ktorý tam práve prebiehal v organizácii NRSNM, ako aj Slovenský zpěvák žijící v Praze Miroslav Žbirka převzal slovenské státní vyznamenání od prezidenta Andreje Kisky. Za mimořádné zásluhy o kulturní rozvoj Slovenské republiky v oblasti populární hudby obdržel Pribinův kříž I.

(Katalog v tiskani obliki.) Etnološka zbirka Kostanje "Kraj spomina in učenja" Volkskundliche Schausammlung Köstenberg "Ein Ort der Erinnerung und des Lernens" Predstavitev pesniških zbirk | Präsentation der Gedichtbände Ene zelo lepe litanije, spisane od porednega kmeta v Korotanu (A. Šuster-Drabosnjak) Pesmi za moje ljudi (A.

POVEZANE KNJIGE