Sončnica na rami

Sončnica na rami - Fran Levstik, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Levstik, ... [et al.]
DIMENZIJA
6,80 MB
IME DATOTEKE
Sončnica na rami.pdf
ISBN
8647691453431

OPIS

Četrta, razširjena in dopolnjena ter prenovljena izdaja antologije Sončnica na rami predstavlja najznačilnejše stvaritve tistih slovenskih pesnikov in pesnic, katerih sproščenost in domiselnost v igri z besedami je potrdilo najzahtevnejše občinstvo – otroci. Izbor Nika Grafenauerja prinaša pesmi iz prvih treh izdaj, obenem pa upošteva nekatere pomembnejše dosežke zadnjih dvajsetih let.Knjigo je na novo ilustriral Damijan Stepančič, njegove podobe, polne razposajene domišljije, bodo otroke povabile v svet pesniških dogodivščin.

Nagrado za spodbujanje veselja do branja med mladimi - sončnica na rami - je letošnje leto prejel naš knjižničar Andrej Jalen, ki že več kot 9 let ustvarja raznolike delavnice in vsebine, s katerimi skuša mlade spodbuditi k branju. Sončnica na rami je sicer del širšega projekta Naša mala knjižnica, ki je namenjen spodbujanju branja med najmlajšimi in poteka že osmo leto. Da je projekt zasnovan premišljeno in je tudi učinkovit, najbolj laskavo potrjuje ocena Evropske komisije, ki je projektu prisodila praktično najvišjo mogočo oceno ter s subvencijo omogočila, da je postal mednaroden in zdaj poteka tudi v Litvi in na Poljskem. Sončnica na rami.

Tam v pšenici sinji S Sončnico na rami. Valentina Plahuta Simčič.

POVEZANE KNJIGE