Mornarska sprava

Mornarska sprava - Ivan Blagus | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Blagus
DIMENZIJA
8,35 MB
IME DATOTEKE
Mornarska sprava.pdf
ISBN
5038033448498

OPIS

"V svojem prvencu, Vrnitev v večnost, nas je avtor, nekdaj tudi sam pomorščak, seznanil s pogrošnimi dogodivščinami morskih volkov, tokrat pa je svoja literarna junaka, Slovenca, Leona Urha in Hrvata, s sicer slovenskimi koreninami, Borisa Brkina, postavil na spolzka tla ideološkega, zgodovinskega in političnega dialoškega parketa.Dogajanje romana je umeščeno v čas razpada skupne države Jugoslavije in se odvija v informacijski osamelosti na turški čezoceanski ladji, kjer so liki obsojeni na sobivanje v omejenem in zaprtem prostoru, zaradi česar so odnosi med njimi toliko bolj intenzivni. Protagonista zgodbe, obdana s Poljaki, Turki, Filipinci in drugimi tujimi narodnostmi, se zavedata bratske povezanosti, vendar se njun konfliktni odnos vedno bolj zaostruje. Ker posadka namesto o mornarskih temah, kot so seks, pijančevanje in podobne avanture, govori o politiki, religiji in starih zgodovinsko-političnih zamerah, se zgodba usodno zapleta vse do vrhunca dogajanja, ki se imenuje mornarska sprava."– spremna beseda

Poslednja tableta: o vsem kar avtorja na naših poldnevnikih in vzporednikih jezi. Nerad komentiram več in tlačim v kratek zapis.

Le zlat modni dodatek okoli vrat, divjo barvo v … Ivan Blagus (1954) je v prvem življenju napisal štiri romane: Vrnitev v večnost, Druga pot, Mornarska sprava in Poslednja tableta. Znova govorim je njegovo prvo knjižno delo napisano v drugem življenju ... "Benetti announces the sale of the fourth unit (BP004) of Diamond 145, the impressive fiber glass yacht that, at 44 metres in length and with a gross tonnage of 456 tonnes, is the Class line flagship. O avtorju .

POVEZANE KNJIGE