Molk koloradskih hroščev

Molk koloradskih hroščev - Marij Čuk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marij Čuk
DIMENZIJA
4,96 MB
IME DATOTEKE
Molk koloradskih hroščev.pdf
ISBN
9736539487123

OPIS

Po izidu pesniške zbirke Ko na jeziku skopni sneg pri Mladiki leta 2014 se Marij Čuk vrača med bralce z daljšim pripovednim delom, romanom »Molk koloradskih hroščev«. Avtor je z enkratno pripovedno spretnostjo sestavil razčlenjeno pripoved o zamejski stvarnosti, v kateri se osebna zgodba glavnega junaka Rada prepleta z usodo slovenske manjšine v Italiji, njenimi perečimi problemi in absurdi, ki manjšino dušijo, predvsem pa hromijo njen razvoj. V pripovedovanju manjšinskega vsakdana in v poglabljanju nedorečenosti italijansko-slovensko-manjšinskih odnosov Marij Čuk ponuja vrsto izzivov in ubira v svoji trezni naraciji tudi strune ironije in humorja.

januarja, ob 17.30 v pisarni v Toscani. Vabljeni otroci 4.-7.

Avtor je z enkratno pripovedno spretnostjo sestavil razčlenjeno pripoved o zamejski stvarnosti, v kateri se osebna zgodba glavnega junaka Rada ... Predstavitev romana Molk koloradskih hroščev v Mavhinjah 12. 7.

POVEZANE KNJIGE