Tolminska knjiga

Tolminska knjiga Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,71 MB
IME DATOTEKE
Tolminska knjiga.pdf
ISBN
2213528843127

OPIS

Tolminska knjiga, podobno kot druge \'lokalne\' knjige, prinaša besedila, katerih ustvarjalci iz te lokalitete izvirajo in jo opisujejo, v nekaterih primerih tudi soustvarjajo njeno literarno oz. kulturno identiteto, ali pa jo jemljejo kot motivno izhodišče za literarno ustvarjanje oziroma se je znašla med njihovimi impresijami, vtisi, občasnimi ustvarjalnimi obdobji, ki so jih preživeli tod. Prostorsko se bolj ali manj ujema z opredelitvijo Tolminskega pri zgodovinarju Simonu Rutarju (kar je veljalo še tudi za tolminsko občino pred osamosvojitvijo Slovenije, ko so se občine razdrobile na manjše enote). Zvrstno se ne omejuje strogo na leposlovna besedila, ampak vključuje tudi spominske, kvalitetne publicistične, zgodovinopisne in morda še katere elemente, objavljene v knjigah, v manjši meri tudi v časnikih in revijah, zlasti v 19. stoletju, ko je Tolminska prednjačila v čitalništvu in narodnobudniškem organiziranju.

Poslujte elektronsko z občino: oddajte e-vlogo, plačajte takso preko spleta in prejmite odločbo na domač naslov, naročite se na obveščanje občine, preverite lokalne novice, dogodke in še veliko več. *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Življenje. Zdravko Duša je leta 1968 končal pedagoško smer gimnazije Tolmin.Šolanje je nadaljeval na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1969 vpisal anglistiko ter primerjalno književnost in literarno teorijo.Nekaj kratkih zgodb je objavil v Tribuni, Mladini, Anteni in bil kulturni urednik študentskega časopisa Tribuna in Radia Študent. MLADINSKA KNJIGA TRGOVINA D.O.O.

četrtek 08.00 - 19.00. Ta knjiga pri nas ni v prodaji! Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi). Nekaj povsem drugega pa je tolminska oziroma posoška frika, tradicionalna pastirska oziroma gozdarska jed, nasitna kot le kaj.

POVEZANE KNJIGE