Mamina roka

Mamina roka - Igor Marojević | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Igor Marojević
DIMENZIJA
10,80 MB
IME DATOTEKE
Mamina roka.pdf
ISBN
5603720250970

OPIS

V romanu Mamina roka avtor kot prvi v srbski književnosti odkrito obravnava eno bolj občutljivih in bolečih tem zgodovine. Glavni protagonist romana je šestnajstletni gimnazijec, katerega primarna skrb je sicer, da bi si pridobil nekaj bistvenih življenjskih izkušenj. V lovu za njimi spozna novo sošolko Herto in njeno starejšo sestro Sonjo. A zgodba o ljubezenskem trikotniku se staplja z zgodbo o družini sester Šleser in drugih podonavskih Nemcev, ki jih je po drugi svetovni vojni, ko jim je nova država zaplenila hiše in drugo imetje, doletela podobna usoda.Konec obdobja nedolžnosti je tako za glavnega junaka mnogopomenski … Vprašanje, komu je pripadala hiša, v katero se je po vojni vselila njegova družina, se preplete z vprašanjem, koliko je sploh mogoča ljubezen, ki je nespregledljivo obremenjena s senco zgodovine?

A se zgodi zaplet: tvoj kraj strese močan potres. Zato se iz kraja ob morju, Perasta, z mamo preselita v njen in tvoj rojstni kraj, v Vrbas v Vojvodini.

Dva velika gumba na radiu sta bila od daleč videti kakor ženski bradavici.« V tekstu je na sploh veliko ukvarjanja s telesom, tako ženskim kot ... Osnovna zastavitev Marojevićevega romana Mamina roka je vsekakor ena tistih, ki se v sodobni literaturi pogosto pojavlja. Avtor si zastavlja vprašanja o polpretekli zgodovini, ki nam je zavoljo zadostne oddaljenosti oziroma menjave politično-ekonomskega sistema, ki nas je doletel med njo, ravno prav nedostopna, neznana in prav zato tudi zanimiva. IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

POVEZANE KNJIGE