Živeti

Živeti - Yu Hua | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yu Hua
DIMENZIJA
9,84 MB
IME DATOTEKE
Živeti.pdf
ISBN
4508600924429

OPIS

Živeti (1993) je ena najvplivnejših knjig na Kitajskem v zadnjih desetletjih. Po njej posneti film je bil najprej prepovedan in že zato je roman vzbudil veliko zanimanje v tujini, posledično pa postal uspešnica tudi na Kitajskem. Prek usode posameznika prikaže družbene spremembe v času kitajsko-japonske vojne, državljansko vojno med nacionalno in komunistično stranko, nastajanje Ljudske republike Kitajske, Maovo kampanjo velikega skoka naprej, veliko kulturno revolucijo in obdobje po njej. Z življenjsko zgodbo glavnega lika tako ne spoznavamo le osebne rasti skozi življenjske stiske, ampak tudi spreminjanje ekonomskih, kulturnih in širših družbenih okoliščin.Yu Hua (1960) se je v iskanju moderne kitajske identitete uveljavil kot glas, ki zmore premišljeno odpirati najbolj boleča poglavja kitajske družbe 20. stoletja. Doslej je napisal pet romanov, šest zbirk kratkih zgodb in tri zbirke esejev, s čimer se je uveljavil kot eden najbolj znanih in prodajanih sodobnih kitajskih pisateljev. Zaradi specifične pripovedne tehnike in njene jezikovne podpore mu je znotraj Kitajske uspelo preživeti, čeprav na tankem robu dovoljenega.

Osmisliti življenje pomeni, da nam nič ni težko, da sledimo sebi in se ne okoriščamo na račun drugih ljudi, živali in narave na sploh. Živeti v samostanu. Objavljeno: 29.

Potreba po stomi je največkrat posledica operativnega zdravljenja raka debelega črevesa, danke in sečnega mehurja, kroničnih črevesnih ... Marko Lenarčič, direktor Združenja Aktivna Slovenija: Zavedati se moramo, kaj pomeni živeti aktiven vsakdan Aktivne počitnice, ki so bolj znane pod izrazom »outdoor doživetja« oziroma športnorekreativna doživetja na prostem, poudarjajo pomen dejavnega preživljanja prostega časa v naravi, s čimer skrbimo za dobro telesno in duševno počutje. Dajati pomeni res živeti Ano Lukner že dobro desetletje v Sloveniji povezujemo z Anino zvezdico, ki jo vodi v svojem prostem času, in z dobrodelnostjo. Vito Avguštin.

POVEZANE KNJIGE