Vsi si želimo nebes

Vsi si želimo nebes - Els Beerten | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Els Beerten
DIMENZIJA
6,94 MB
IME DATOTEKE
Vsi si želimo nebes.pdf
ISBN
2779634006664

OPIS

»Rad bi naredil nekaj lepega, Jef. Nekaj dobrega. Nekaj, kar mi bo dalo krila.«Veselo sem se nasmehnil. »In potem bova lebdela nad svetom. Kot prava junaka, Ward.«Kdo je junak? Ward Dusoleil, ki zaupa avtoritetam in se prostovoljno javi v nemško vojsko, da bi na krvavi ruski fronti branil domovino in vero; ali Jef Claessen, ki se izneveri najboljšemu prijatelju in svojim sanjam, ukloni družini ter ostane doma? Kaj je resnični pogum? Povedati resnico in rešiti življenje, kljub temu da ima lahko resnica uničujoče posledice za tvoje najbližje; ali jo zamolčati, da bi rešil ljubljene? Vsi si želimo nebes je napet roman o dilemah, ki se v kaosu druge svetovne vojne zastavljajo mladim, potisnjenim ob stran s strani odraslih. In je roman o čudežih, ki jih zmoreta uresničiti le glasba in brezmejna otroška volja.Els Beerten (1959) je flamska mladinska pisateljica, učiteljica angleščine in kreativnega pisanja. V svojih knjigah za najmlajše in najstnike se pogosto loteva tematike iskanja varnosti in samozavesti ter pomena iskrenosti do sebe in drugih. Roman Vsi si želimo nebes (2008) je že ob izidu postal takojšnja klasika in osvojil številne najvišje nagrade. Njena dela dokazujejo, kako krhka in tanka je včasih meja med književnostjo za najstnike in odrasle.

Priznanja zlata hruška so prejela dela Evangelij za pitbule Jiržija Bezlaja, Oblike duha Borisa A. Novaka, Vsi si želimo nebes Els Beerten in Ta svet je lahko boljši Yanisa Varoufakisa.

Genre Kinderboek, Fictie Onderwerpen jeugdboeken ; verhalen, Oorlogsverhalen, Jeugdromans, Kinderboeken, Stripverhalen Taal Sloveens Oorspronkelijke taal Nederlands, verschenen als Allemaal willen we de hemel Meer informatie Versie 1. izd Uitgever Cankarjeva založba, Ljubljana Vsi si želimo nebes Glavni protagonisti romana so člani družin Claessen in Dusoleil, prebivalci flamske vasice, kjer skušajo preživeti v izrednih razmerah druge svetovne vojne.

POVEZANE KNJIGE