Smrt in žalovanje

Smrt in žalovanje - Damjana Dodič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damjana Dodič
DIMENZIJA
3,76 MB
IME DATOTEKE
Smrt in žalovanje.pdf
ISBN
5073878060735

OPIS

Vodnik je namenjen:- vsem, ki se srečujete s smrtjo ljubljene osebe;- staršem, ki želite biti v oporo svojim otrokom ob smrti otroku ljubljene osebe;- svojcem, prijateljem, ki želite žalujoči osebi pomagati. S pomočjo vodnika boste lahko odkrili:- kako si ob žalovanju lahko pomagamo sami;- katerih besed ne uporabljamo, da žalujočo osebo še bolj ne prizadenemo;- kako otroci dojemajo smrt;- kako se pogovarjamo o smrti z otroki različnih starosti (0– 3 leta, 3– 6 let, 6– 9 let ...);- kakšna vprašanja postavljajo otroci in kako na njih odgovorimo;- ali naj gre otrok na pogreb ali ne;- kakšni so opozorilni znaki osebe pred samomorom;- kako ukrepati ob izgubi hišnega ljubljenčka.

Prvo je, kot je omenjal že Freud, da je žalovanje pričakovan, praviloma boleč in dalj časa trajajoč odziv na izgubo. Vpliva tako na žalujočega kot na njegovo okolico in najbližje. 2009 Smrt in žalovanje 2014-01-14T16:40:30+01:00 Knjige Da bi odrasli lažje razumeli otroke »Knjiga se dotika vseh pomembnih področij žalovanja otroka in daje možnost razmišljanja, ki bo vodilo v pravilno ravnanje z otroki tudi v tako težkih trenutkih. Mimovrste.com po vaši meri.

Smrt zaznavajo kot napadalca, ki jemlje življenja. Pri otrocih te starostne skupine moramo spodbuditi prvo izražanje jeze, jim dopovedati, da niso oni krivi za smrt in da si ta oseba ni sama izbrala, da bo umrla. Smrt, izguba, žalovanje.

POVEZANE KNJIGE