Pot solza

Pot solza - Jorge Bucay | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jorge Bucay
DIMENZIJA
6,83 MB
IME DATOTEKE
Pot solza.pdf
ISBN
8866025683235

OPIS

V tretji knjigi od štirih v seriji Kažipoti se s terapevtom in pripovedovalcem zgodb Jorgejem Bucayjem podajamo na trnovo pot, zaznamovano z izgubami, bolečino in žalostjo.Na njej se bomo spoprijeli z najtežjo življenjsko izkušnjo, žalovanjem, in to v kar najširšem pomenute besede – od globoke užaloščenosti ob smrti bližnjega do drobnih vsakdanjih bolečin, ki spremljajo vsako izgubo na naši poti. Avtor s svojo značilno toplo neposrednostjo procesa prav nič ne olepšuje, toda bralcem knjige in tistim, ki so stopili na pot solza, hkrati polaga na srce: ne le, da pot solza lahko preživimo; prav zaradi nje smo, kdor smo, saj vsi rastemo in se razvijamo ravno skozi soočanja z najbolj bolečimi doživetji. In šele ko smo dovolj zreli, da znamo izpustiti to, česar ni več, se bomo lahko napotili tudi po poti sreče …Argentinec Jorge Bucay (1949) je z obiskom in pogovori po Sloveniji očaral tudi naše bralce, ki so se lahko na lastne oči in ušesa prepričali, da je pisatelj in psihoterapevt zelo poseben in prisrčen mož, ki poskuša živeti tako, kakor svetuje v knjigah in predavanjih. Danes živi v odmaknjeni obmorski vasici v Španiji, kjer denar ne pomeni veliko. Odpovedal se je televiziji in svoj čas posveča branju, pisanju, predavanjem ter družini in prijateljem.

Argentinski pisatelj in psihoterapevt dr. Jorge Bucay (1949) poskuša živeti tako, kakor svetuje v knjigah in na predavanjih.

Kratke zgodbe se tokrat malo umaknejo in naredijo prostor besedilu, ki se približa klasičnim priročnikom za samopomoč. Solna pot Jane Johnson je čarobna zgodovinska pustolovščina, ki poveže nadvse nenavadne ljudi v epskem popotovanju, ki traja več desetletij in se razprostira prek vročega, spremenljivega maroškega peska.  Zato pa je pravo nacionalno katastrofo povzročil borzni zlom iz leta 1929 z veliko depresijo, ki mu je sledila, ameriški zgodovinarji, ki so jih za mnenje vprašali pri aplikaciji Bloom, temu pridružujejo prisilno »pot solza« staroselcev na »indijanska ozemlja« v prvi polovici devetnajstega stoletja. Ljubljana, 2013 Bogomil Ferfila INDIJANCI SEVERNE AMERIKE - NEKOČ IN DANES Zbirka Svet na dlani 17.

POVEZANE KNJIGE