Agresivnost

Agresivnost - Jesper Juul | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jesper Juul
DIMENZIJA
8,76 MB
IME DATOTEKE
Agresivnost.pdf
ISBN
6555319764462

OPIS

V tej knjigi nas Jesper Juul opozori na nov – in nevaren! – tabu, ki ga je ustvarila sodobna družba; to je agresivnost. Vse več otrok namreč doleti kazen, ker pokažejo jezo, frustracijo oziroma so »nasilni«, in s tem, je prepričan avtor, ogrožamo njihovo samospoštovanje in samozavest. Kajti agresija je nujna, trdi, in svoje prepričanje utemeljuje z eksistencialnimi in družbenimi vzroki za agresivna čustva, obenem pa nam pojasni, kako naj jih razumemo in obvladujemo. To je nujno ne le za zdrav razvoj otroka, temveč tudi za samopodobo v odrasli dobi.Priznani družinski terapevt Jesper Juul je tudi pri nas zelo znan in cenjen avtor knjig o vzgoji otrok. Njegova prva knjiga Kompetentni otrok je bila prevedena v 18 jezikov in velika uspešnica tudi pri nas.

Preverite katere sopomenke obstajajo za besedo agresivnost. Spet druga možnost je, da se otrok počuti ogroženega, zato je treba ugotoviti ali je občutenje utemeljeno ali ne. Otrok se velikokrat poistoveti z agresivnim odraslim likom iz svojega življenja, prav tako je nesporno dokazano, da se otrokova agresivnost poveča, če je pogosto telesno kaznovan. Pasivna-agresivnost je težnja po posrednem izražanju sovražnosti preko dejanj, kot so subtilne žalitve, odigravanje užaljenosti in otožnosti, trma ali namerno neizpolnjevanje zahtevanih nalog.

A Freud je pripadal skupnosti, ki umetnost in znanost visoko ceni. In to je še največji problem slovenstva: sovraži sublimacijo in obožuje goli bes, usmerjen v nesmiselno gnjavljenje drug drugega. Agresivnost je eden najbolj nejasnih in protislovnih pojmov, ki jih uporabljamo v psihologiji.

POVEZANE KNJIGE