Portret srečnega človeka

Portret srečnega človeka - Erik Orsenna | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Erik Orsenna
DIMENZIJA
3,98 MB
IME DATOTEKE
Portret srečnega človeka.pdf
ISBN
4653651778786

OPIS

Oznaka »vrtnar«, ki v ljudski govorici označuje ljubitelja rastlin, človeka, ki ureja gredice in marljivo kosi travo, Le Nôtru danes ne ustreza. Krajinski arhitekt je gotovo ustreznejši naslov. Morda je res skrbno gojil podobo skromnega moža, kar mu med vrsticami malodane očita tudi Orsenna, a je bil vsekakor intelektualec in umetnik. Z igrami abstrakcije in perspektive je ustvaril vrtove, ki daleč presegajo današnji pomen vrtnarjenja. Versailles, ta na več kot tisoč hektarih raztezajoča se in v neskončnost segajoča navzočnost vodnih zrcal, tektonskih drevorednih potez in prefinjenih ornamentov, ni le vrhunec Le Nôtrovega opusa, temveč tudi evropske zakladnice vrtov.(iz spremne besede Ane Kučan)

Zbirka: Varia Žanr: življenjepis / biografija. Narodnost: francoska književnost.

Sodišče je prosil le za prizanesljivost, ker se mu je ... Ana Kučan je s fotografijami opremila knjižico Érika Orsenna Portret srečnega človeka (založba *cf, Ljubljana 2016), ki v hudomušnem stilu predstavlja snovalca spektakularnih Versajskih vrtov Andréja Le Nôtra. Ob zaključku razstave teh fotografij v Lamutovem likovnem salonu se bo z Mladenom Dolarjem, ki je za razstavo prispeval ... 5 MATEMATIKA.

POVEZANE KNJIGE