Nietzsche in Heidegger

Nietzsche in Heidegger - Janko M. Lozar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko M. Lozar
DIMENZIJA
11,99 MB
IME DATOTEKE
Nietzsche in Heidegger.pdf
ISBN
9747137644881

OPIS

Bo že držalo, da je aktualnost sodobnosti tista, ki caplja za mislijo in ne tako modno in predvsem zavajajoče obratno. Naj ta prevratna misel – kakšni časi, da mora biti prevratna! – pospremi bralca v bralno izkušnjo, v neko nenavadno zbiranje v ubranost. Pričujoča knjiga, ki se sooča s filozofijo Nietzscheja in Heideggra, je plavalka, ki gleda, kako ji morsko dno pod nogami izginja v temo. Lučaj stran od obale, kjer se sončijo ustaljene razlage in se marljivo prestavljajo z boka na bok, lebdi na gladini dobrega starega evropskega morja in se zazira v globine. Kopalec v soncu, si si nabral dovolj moči in poguma, da zabredeš v uganko ubranosti? Že slutiš, kaj vedri tam doli pod temnim previsom, kaj preseva iz globin sveta?

Pričujoča ... Babette Babich, Taylor Carman, and Jesus Velasco discuss Heidegger on Nietzsche. Heidegger is often accused of remaking Nietzsche in his own image but whether this is the case or not (I tend to disagree) Heidegger's thinking will stimulate new ways of thinking about Nietzsche. Very strongly recommended to anyone with an interest in either. Heidegger bends Neitzche to his purpose in this book.

Lozar Bo že držalo, da je aktualnost sodobnosti tista, ki caplja za mislijo in ne tako modno in predvsem zavajajoče obratno. Naj ta prevratna misel - kakšni časi, da mora biti prevratna! - pospremi bralca v bralno izkušnjo, v neko nenavadno zbiranje v ubranost.

POVEZANE KNJIGE