Frančiška

Frančiška - Anna Piwkowska | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anna Piwkowska
DIMENZIJA
5,65 MB
IME DATOTEKE
Frančiška.pdf
ISBN
3400968198141

OPIS

Radost pisanja pesmi je bila namreč zanjo največja med vsemi radostmi, ki ji jih je ponujalo življenje.Pa kaj, če jih je do zdaj napisala šele nekaj. Tovrstna radost očitno ni imela prav nobene zveze s količino.Glavna junakinja, štirinajstletna Frančiška, se mora zaradi mamine bolezni preseliti k babici, popolni tujki, ki je nikoli prej ni videla. Precej je osamljenain ko je v največji stiski, se začne zanimati za poezijo, jo brati in celo pisati. Počasi si pridobiva nove prijatelje, čez čas pa ob pomoči poezije začne verjeti v čarovnijo, ampak ne v tisto, ki so je polne fantazijske zgodbe, temveč v tisto, ki se skriva za lepimi trenutki, ko z babico poješ dober zajtrk, ko se mama počuti bolje ali ko te v pravem trenutku najde prava pesemAnna Piwkowska (1963) je uveljavljena poljska pesnica, esejistka in kritičarka. Njena velika ljubezen do poezije prežema vsa njena prozna dela, tudi njen prvi mladinski roman Frančiška, za katerega je prejela nagrado mesta Varšava (2015) in nagrado knjiga leta, ki jo podeljuje poljska sekcija IBBY (2014).

Življenje dijakov pestrijo tudi številne prireditve, dnevi komunikacije, mednarodna potovanja, tematsko obarvani konci ... Soočanje s smrtjo bližnjega je stresen dogodek, zato smo tu za vas. Naša strokovna ekipa sodelavcev vam bo prisluhnila, svetovala in poskrbela za organizacijo ter izvedbo vseh pogrebnih storitev.

ofm 3. oktobra 2020 Mladi Obvestila Študent naj bo! ofm 23.

POVEZANE KNJIGE