Zveri brez domovine

Zveri brez domovine - Uzodinma Iweala | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uzodinma Iweala
DIMENZIJA
5,87 MB
IME DATOTEKE
Zveri brez domovine.pdf
ISBN
9654755575816

OPIS

Prvenec nigerijsko-ameriškega avtorja Uzodinme Iweale v prvoosebni pripovedi razgrne in razgali življenje otroka vojaka v neimenovani zahodnoafriški državi, pahnjeni v državljansko vojno. Ko protagonista Aguja zajamejo gverilski borci, njegov brezskrbni otroški vsakdan, ki ga sestavljajo družina, prijatelji, šola in cerkev, brutalno izrinejo iz spomina nepredstavljivo nasilje, strah, lakota in postopno izgubljanje identitete. Agu o vojnih grozodejstvih, ki jih doživi ali povzroča tudi sam, pripoveduje z boleče iskrenim, otroškim, izvirnim glasom, v katerem Iweala s posnemanjem struktur jezika twi na skladenjski, oblikoslovni in pravopisni ravni ustvari povsem lastno različico (nigerijske) angleščine. Roman Beasts of No Nation (2005) se je razvil iz osnutka, ki ga je v Združenih državah odraščajoči nigerijski avtor Uzodinma Iweala (1982) napisal pri 21 letih za diplomo iz kreativnega pisanja na harvardski univerzi, kjer je že v času študija za svoje pisanje prejel več nagrad. Za roman, ki ga je leta 2015 scenarist in režiser Cary Joji Fukunaga predelal še v filmsko različico, mu je Ameriška akademija za umetnost in književnost podelila nagrado Sue Kaufman za prvenec, Los Angeles Times nagrado Arta Seidenbauma za prvenec, Newyorška javna knjižnica nagrado Young Lions za leto 2006. Prejel je tudi nagrado Johna Llewellyna Rhysa, literarna revija Granta pa ga je uvrstila na seznam najboljših dvajsetih mladih ameriških romanopiscev. Od izida romana leta 2005 dalje je Iweala opravil še študij medicine na univerzi Columbia, kot prostovoljec delal v Nigeriji, tam soustanovil podjetje, ki se ukvarja z alternativnimi viri energije, urejal nigerijsko revijo Farafina Magazine, preučeval javno zdravstvo v podsaharski Afriki in napisal neleposlovno delo Our Kind of People (2012), ki govori o aidsu v Nigeriji.

Mamo in sestro so vojaki Združenih narodov odpeljali s kamionom neznano kam, on in oče pa z drugimi moškimi dočakata vojno v domači va... Zveri brez domovine. 16.

Lani jo je na naš trg postavila založba Sanje (prevod Maja Ropret). Predstavili bomo ustvarjalce filmov: Zveri brez domovine Caryja Fukunage, Pod žarometi Thomasa Mc Cartyja, Črno mašo Scotta Coperja, Frankofonijo Aleksandra Sokurova, Dansko dekle Toma Hooperja, Klan Pabla Trapera, Rabin, zadnji dan Amosa Gitatia, 11 minut Jezyja Skolimowskega, Pasje srce Laurie Anderson. V tokratni oddaji tudi pogovor z Grantom Geejem, režiserjem filma Nedolžnost ... Zveri brez domovine Prvenec nigerijsko-ameriškega avtorja Uzodinme Iweale v prvoosebni pripovedi razgrne in razgali življenje otroka vojaka v neimenovani zahodnoafriški državi, pahnjeni v državljansko vojno. TS360 - Tržaško knjižno središče.

POVEZANE KNJIGE