Žižkovi vici

Žižkovi vici - Slavoj Žižek | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavoj Žižek
DIMENZIJA
6,10 MB
IME DATOTEKE
Žižkovi vici.pdf
ISBN
5627003373718

OPIS

Žižkovi vici so zbirka šal, kot jih je navajal in interpretiral v svojih delih. Pogosto so prav vici bližnjica do filozofskega uvida, najsi gre za freudovske, vulgarne, ponarodele ali nekorektno vzhodnoevropske. Iz Žižkovih objavljenih del in še neobjavljenih rokopisov jih je prvi zbral norveški pesnik Audun Mortensen. Že obstoječe slovenske prevode je poiskal in priredil Stojan Pelko, ki je nove tudi prevedel. Avtor sam pa je posebej za slovensko izdajo dodal predgovor. Filozof Slavoj Žižek je eden najvplivnejših svetovnih mislecev, sinonim za provokativno in pronicljivo misel, ki motri in buri stanje svetovnega duha, sam pa se najraje predstavlja kot “heglovski komunist”. Napisal je več kot petdeset knjig, stotine člankov in sodeloval pri številnih filmih. Tudi o njem je bilo napisanih kar nekaj knjig, od stripov do kritičnih študij, in posnetih več filmov.

Založnik Luka Novak, filmski kritik in televizijski voditelj mag. Marcel Štefančič, jr., ter filozof dr.

S katerim pisateljem ali literarnim junakom bi najraje odšli na večerjo in zakaj? Velika izguba za vse nas je, da nikoli več ne bomo mogli zares na večerjo z Alešem Debeljakom. Nesreča na bolniški postelji V kategoriji: Vici in šale 10 April 2019 Haso je imel prometno nesrečo, v kateri je bil hudo poškodovan. Tako ga obišče Mujo v bolnici, kjer najde najboljšega prijatelja privezanega na posteljo, od katere visijo razne cevčice. Berite nas že za 1,99€.

POVEZANE KNJIGE