Žganja iz sadja in grozdja

Žganja iz sadja in grozdja - Zdenko Rajher | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Rajher
DIMENZIJA
11,48 MB
IME DATOTEKE
Žganja iz sadja in grozdja.pdf
ISBN
8536311552461

OPIS

DESTILACIJA IN DESTILATI – ŽGANJA ALI ŽGAN(J)ICE – MEŠANE PIJAČE Z ŽGANJIKnjiga Žganja iz sadja in grozdja Zdenka Rajherja odlično podaja tehnološka spoznanja s tega področja; na svoj račun bodo prišli vsi, ki si poleg osnovnih znanj želijo poglobljenega uvida v tehnologijo destilatov iz sadja in grozdja. - Mag. Janez Valdhuber

Surovino podvržemo dvojni destilaciji. Oprano grozdje polagamo v kozarec za vlaganje in ga zasipamo s sladkorjem po plasteh. Ko je kozarec poln, vsebino prelijemo z domačim žganjem, kozarce zapremo in jih za najmanj en mesec postavimo na sonce.

V rodovitni Vipavski dolini, bogati z grozdjem in številnimi vrstami sadja, zelišči, dišavnicami in tudi zdravilnimi rastlinami, so iz vsega tega bogastva domačini od nekdaj pripravljali tudi okusne pijače. Včasih povsem preproste, kot je denimo bezgov sirup, včasih v duhu časa, kot so slovite Grumove sodavice. V steklenico naložite slive in prelijte z mešanico sladkorja in žganja (200g sliv, 1l žganja, 150 g sladkorja).

POVEZANE KNJIGE