Umetnost življenja

Umetnost življenja - Cesare Pavese | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cesare Pavese
DIMENZIJA
12,12 MB
IME DATOTEKE
Umetnost življenja.pdf
ISBN
9713391723060

OPIS

Umetnost življenja je Pavesejev intimni dnevnik. Pisal ga je zadnjih penajst let svojega življenja, od konfinacije v zaporu na jugu Italije, do svoje tragične smrti v Torinu. Dnevnik, za katerega je sam izrazil željo, da se nekoč objavi, prinaša favstovske introspekcije v temačna čustvena stanja in razočaranja, pa tudi v zanos zaljubljenosti in navdušenje nad lastnimi dosežki. V slogovno raznolikih, a dovršenih zapisih najdemo pronicljive refleksije umetnosti, prepredene s citati iz svetovne literature, in dragocene medklice k lastni ustvarjalnosti. Kakor v njegovih delih, je tudi v dnevniku mogoče opaziti navdušenje nad divjim, surovim in spontanim, ki jih je Pavese odkrival v vseskozi povzdigovanem času otroštva.

Resda študija, pisana za slehernika, ki premore vztrajnost, trud in pozornost. Danes je ena najhujših možnih travm trenutek osamljenosti; brez mobilcev, računalniških in TV zaslonov, glasbenega trušča, časnikov in reklamnih panojev, druščine!?!?!?!? Zavod Bios - Zasebni zavod za izobraževanje, raziskovanje in kulturo - umetnost življenja, Fabianijeva ulica 25, 1000 Ljubljana.

01. 2009 Gotovo si vsakdo od nas želi, da bi lahko kar največ časa preživel v krogu svoje družine in čarobne trenutke lahko delil s svojimi najbližjimi.

POVEZANE KNJIGE