Medijski pojmovnik za mlade

Medijski pojmovnik za mlade Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,57 MB
IME DATOTEKE
Medijski pojmovnik za mlade.pdf
ISBN
9462911505729

OPIS

Melita Zajc nam predstavi medijsko proizvodnjo, vsebine in občinstva. Ob proizvodnji se natančneje posveti medijskim tehnologijam, organizacijskim oblikam, načinom financiranja in novinarjem, ob vsebinah pa pojmu reprezentacij, družbeni vlogi medijev, razumevanju njihovih vsebin in medijski svobodi. Pri tem se ves čas ozira v preteklost in pogleduje v prihodnost. Posebej jo zanimajo občinstva, ki so najživahnejše in spremenljivo področje sodobne medijske krajine. Nekdanja pasivna občinstva množičnih medijev namreč danes zamenjujejo aktivni uporabniki novih, družbenih medijev, ki so se razvili na svetovnem spletu.Melita Zajc je nekdanja novinarka in urednica ter strokovnjakinja za medije, ki je doktorirala iz filozofije medijev in antropologije vsakdanjega življenja.

Planet, ki ne raste. Lučke Kajfež Bogataj (2016) so prejele znak za kakovost zlata hruška.

Do zdaj so izšli še gledališki, logiški, etiški, filmski, prehranski, arhitekturni, Sokratov in medijski pojmovnik. Foto: Založba Aristej Glasbe je vse več in še več je tudi bo, a jo v družbi uporabljamo na drugačen način kot nekoč. Medijski pojmovnik za mlade Melita Zajc ilustracije: Izar Lunaček Aristej, zbirka Pojmovniki, 2016, pt.

POVEZANE KNJIGE