Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn

Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn - Dominik Kacin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dominik Kacin
DIMENZIJA
11,34 MB
IME DATOTEKE
Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn.pdf
ISBN
3320011969953

OPIS

Za zbirko Naše korenine je ugledna zgodovinarka dr. Milica Kacin Wohinz pripravila za objavo vrsto spisov svojega očeta Dominika, ki je med prvo svetovno vojno pisal vojaški in bolniški dnevnik, nato pa doživel italijanske zapore in konfinacijo ter nemško deportacijo v Mauthausen. Vse to je opisal v spominih in v pismih, ki jih je pošiljal domov na Cerkljansko, kjer so se medtem družinski člani, hčerke in žena soočali z grozotami medvojnega in vojnega časa. Knjiga, gre za 26. v nizu zbirke Naše korenine, krepko presega razsežnost družinske kronike, saj je Dominik Kacin pozoren opisovalec razmer, ki jim je bil priča, in kritičen duh dogajanja, a z veliko mero zaupanja v božjo previdnost. Knjiga je tudi bogato opremljena s fotografskimi dokumenti.

Libri; Biografie; Formato Rilegato; 23,75 ... Pred dvema letoma je pri Goriški Mohorjevi družbi izšla knjiga Dnevniki, pisma, spomini iz dveh svetovnih vojn, v kateri je zbrala zapise svojega očeta Dominika Kacina. Biografije in spomini; ... DNEVNIKI, PISMA, SPOMINI IZ DVEH SVETOVNIH VOJN Dominik Kacin.

Vojno lahko prepreči le zelo dosledno spoštovanje človekovih pravic in dostojanstva slehernega človeka, je na Sveti Gori nad Novo Gorico, kjer je vodil somaševanje ob 90. obletnici konca prve svetovne vojne, poudaril celjski škof Anton Stres. P.

POVEZANE KNJIGE