Antarktika

Antarktika - Jean-Claude Bartoll | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean-Claude Bartoll
DIMENZIJA
8,27 MB
IME DATOTEKE
Antarktika.pdf
ISBN
3578799348792

OPIS

Leta 1911 je na Antarktiki potekala ena najbolj drznih in dramatičnih dirk v vsej človeški zgodovini. Polarna raziskovalca, norvežan Roald Amundsen in anglež Robert Falcon Scott, sta se vsak s svojo odpravo, vsak s svojega prezimovališča in vsak na svoj način podala v osvajanje skrajne južne točke zemeljske oble, geografskega južnega pola. Prestižna tekma za denar, čast in večno slavo, ki bi pripadla prvemu ob osvojitvi poslednje neznane dežele na svetu je potekala v ekstremnem mrazu, v nemogočih razmerah in s skrajnimi napori na meji človeških zmogljivosti.Jean-Claude Bartoll, priznani francoski novinarski publicist ter filmski in stripovski scenarist, je po navdihu popotniških dnevnikov slavnih raziskovalcev spisal napeto viharno ljubezensko zgodbo med mornariškim častnikom Knutom Larsonom in meščanko Maureen Bannec, ki se po spletu okoliščin nehote znajdeta ujeta v eni izmed najbolj neizprosnih dirk 20. stoletja.Bernard Kolle, eden najboljših pri nas živečih stripovskih ustvarjalcev, pripovedi s svojo značilno natančno, detajlno in prefinjeno risbo zagotovi vrhunsko vizualno grafično realizacijo. Potem ko je v sodelovanju z Bartollom uspešno debitiral na francoskem tržišču s trilersko dinastijsko sago Diamanti, tudi tokrat z edinstvenim risarskim pristopom poskrbi, da emocije likov, pejsaži Antarktike in dinamika dogajanja zaživijo pred nami na najboljši način, ki ga lahko ponudi stripovski medij. Za povrh vzdušje še potencirajo prekrasne barve Vladimirja Davidenka.Zaključena stripovska trilogija, ki izobražuje in zabava hkrati, s tematiko primerno temu letnemu času.

Gre za najbolj sušno, najbolj vetrovno in najbolj mrzlo celino na Zemlji. Ima pa nekaj še bolj impresivnega: nekateri predeli na celini, primerno poimenovani Suhe doline, niso doživeli praktično nobenih padavin že skoraj dva milijona let. Politično je Arktika razdeljena med več držav (Rusija, Kanada, ZDA, Danska, Norveška).

Vedno bolj pa privlači različne znanstvenike, geologe, pa tudi vlade, ki pričakujejo, da bodo pod neraziskano zemljo odkrili bogata nahajališča rude in zemeljske pline. Kakšno je življenje na Antarktiki? Antartika. facebook; twitter; email; pinterest; tumblr Toda najprej si poglejmo, zakaj je Antarktika edinstvena oziroma nedotaknjena celina.

POVEZANE KNJIGE