Skozi plamene prve svetovne vojne

Skozi plamene prve svetovne vojne - Ivan Matičič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Matičič
DIMENZIJA
4,26 MB
IME DATOTEKE
Skozi plamene prve svetovne vojne.pdf
ISBN
2087237932403

OPIS

Pričujoče Matičičevo delo je ena najboljših knjig na temo prve svetovne vojne, nekateri jo označujejo za klasično delo. Ta knjiga je dopolnitev knjige Na krvavih poljanah, ki je prvič izšla nedolgo po koncu vojne, leta 1922.

Skozi vihar prve svetovne vojne. Če pogledamo različne učbenike zgodovine, ne le tiste, ki so v uporabi danes, vidimo, kako se v njih zrcali odnos do prve svetovne vojne skozi čas in katera poglavja so bila v ospredju in katera odrinjena. Kljub temu v šolskih učbenikih vedno najdemo številne podatke, dogodke, osebe in letnice združene v celovito pripoved o preteklosti ... prostem, »obnavlja spominska obeležja iz časa prve svetovne vojne« (Koren 2007: 7).

Lev Nikolajevič Tolstoj: Vojna in mir (Война и мир, 1864-1869) Émile Zola: Polom (La Débâcle, 1892) II Skozi plamene prve svetovne vojne Matičičevo delo Skozi plamene prve svetovne vojne je ena Skozi plamene prve svetovne vojne. ...

POVEZANE KNJIGE