Podreditev

Podreditev - Michel Houellebecq | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Houellebecq
DIMENZIJA
11,82 MB
IME DATOTEKE
Podreditev.pdf
ISBN
2374985878289

OPIS

Leta 2022. Francijo vsakodnevno pretresajo teroristični napadi in rasni nemiri, o katerih mediji vztrajno molčijo; govori se o državljanski vojni; Judje množično zapuščajo Francijo, potem ko se v drugi krog predsedniških volitev prebije Mohammed Ben Abbes iz Muslimanske bratovščine, kajti zdi se, da bodo socialisti raje podprli slednjega kot desničarsko Nacionalno fronto – Francija je pred popolnim političnim in družbenim preobratom. Vse to neprizadeto spremlja François, univerzitetni predavatelj v srednjih letih, ki živi razočarano, osamljeno življenje zahodnega potrošnika.Roman Podreditev je pripoved o iskanju smisla, inteligentna politična (anti)utopija in uničujoča satira, ki razkriva, da ljudi poganja zgolj iskanje egoističnega užitka, vse drugo so nepomembne podrobnosti.Michel Houellebecq (1958) je eden najbolj razvpitih in provokativnih pisateljev našega časa. Vsi njegovi romani so prevedeni v slovenščino, od tega so trije izšli pri Cankarjevi založbi: Osnovni delci (2000), za katere je prejel nagrado IMPAC, Platforma (2002) ter Zemljevid in ozemlje (2012), za katerega je prejel Goncourtovo nagrado.

Čas, ko bo v Evropi prevladal islam. Izjemno provokativen roman razvpitega francoskega avtorja nam prikaže sliko Francije ... Podreditev kulturnih institucij Ministrstvo za kulturo se je silovito vrglo še v vrsto menjav direktorjev muzejev in galerij in tudi pri tem je pripravljeno povsem povoziti stroko.

januarja 2015 so teroristi v Parizu napadli uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo in istega dne, ko je Francija obnemela ob napadu, je izšel šesti roman Michela Houellebecqa Podreditev.Karikatura kontroverznega francoskega pisatelja, ki se ga drži sloves islamofoba in mizogina, je bila na tragični dan na naslovnici revije, Houellebecq pa je po dogodku odpovedal promocijo dela ... podreditev prevod v slovarju slovenščina - angleščina na Glosbe, online slovar, brezplačno. Brskanje milions besede in besedne zveze v vseh jezikih. Podreditev Avtor: Michel Houellebecq Leta 2022.

POVEZANE KNJIGE