Bojne barve

Bojne barve - Jedrt Lapuh Maležič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jedrt Lapuh Maležič
DIMENZIJA
11,88 MB
IME DATOTEKE
Bojne barve.pdf
ISBN
6872750697511

OPIS

Iskanje telesne bližine je že tako povezano z zagatami in majavimi mostovi preko vrzeli. Še toliko manj je uhojena pot do bližine med dvema ženskama,v katero je vedno vtkana neka nuja po razkritju identitete. Tako v začetnih zgodbah junakinjino približevanje izbranki zahteva hkratno oddaljevanje po ovinkih, najpogosteje preko moških. Ti so večkrat v vlogi nujnih, čeprav odvečnih ljubezenskih posrednikov in nadomestkov, s katerimi se lezbično željo ohranja v varnem območju. Velikokrat pa "osumljeni", ki jih zanima isti spol, ta interes še raje obesijo komu drugemu ali drugi.Junakinja se pogosto znajde v vmesnem prostoru, med strejtovskim in homosvetom, med muko prikrivanja in bližajočo se apokalipso razgaljanja, tako rekoč v sladkih vicah predrazkritja, ki jih primerja s sprehajanjem po rezilu. Zato si pred odhodom med ljudi, kjer jo najbolj zanima določena ženska, nadene šminko, bojne barve, čeprav se še bolj kot z okoljem bojuje sama s sabo.Tudi za pripovedi z že deklariranimi lezbičnimi pari, ki si ustvarijo družino ali pa se razhajajo in preigravajo že preverjene scenarije partnerske drame, je značilno neko prečenje, ki kaže na globalno nemoč približevanja drugemu, pravzaprav drugi. Ravno tako pa so kratke zgodbe prodorne avtorice Jedrt Lapuh Maležič prežete z neposrednim jezikom in s humorjem, ki nam glavne like približata kot povsem vsakdanje in prepričljive modele, ki dihajo, nakladajo, se izmikajo, kolnejo, tenko piskajo, se napihujejo in se tako ali drugače razkrivajo in krvavijo čisto blizu nas.Najdemo jih v Savcu, v ljubljanskih klubih ali pa v domovih za ostarele, kjer mlad gej ali pa skin podnevi neguje starko, ponoči pa nerodno praktiicira dežurno sovraštvo. Vsi pa nam vzbudijo občutek, da smo jih že nekje srečali in slišali, vendar še nikoli tako zbrane, strnjene in ujete v eni sami knjigi.

Jedrt Lapuh Maležič namreč skozi 28 kratkih zgodb skrajno kritično pojmuje vse, kar sodobna družba označuje za manjvredno oziroma odklonsko od večinske mentalitete matrice. Bojne barve (Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1) Naredite zaznamek za trajno povezavo. Dodaj odgovor Prekliči odgovor.

Pri japonskemu motociklističnem proizvajalcu Suzukiju so razkrili letošnjo barvno shemo, ki bo krasila njihova motoGP dirkalnika GSV-R, s katerim bosta nastopala Loris Capirossi in Alvaro ... Kategorija: Ocene Mon, 23 Oct 2017 21:00:00 +0200 Še ena kratkoprozna zbirka Jedrt Lapuh Maležič, ki je izšla v zadnjem letu - Bojne barve -, daje misliti, da se avtorica skuša konstituirati v točno določenem žanru. Zgodbe so resda izrisane v kratkozgodbeni maniri v nekaj potezah, ter prosto lebdeče v zaključku, vendar Bojne barve iz zgodbe v zgodbo bolj spominjajo ne skice ... Bojne barve so defenzivni teksti, saj avtorica malodane na vsaki strani razlaga svojo spolno usmerjenost; svojim staršem, znancem, kolegom, itd..

POVEZANE KNJIGE