Bojne barve

Bojne barve - Jedrt Lapuh Maležič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jedrt Lapuh Maležič
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Bojne barve.pdf
ISBN
9026856028783

OPIS

Iskanje telesne bližine je že tako povezano z zagatami in majavimi mostovi preko vrzeli. Še toliko manj je uhojena pot do bližine med dvema ženskama,v katero je vedno vtkana neka nuja po razkritju identitete. Tako v začetnih zgodbah junakinjino približevanje izbranki zahteva hkratno oddaljevanje po ovinkih, najpogosteje preko moških. Ti so večkrat v vlogi nujnih, čeprav odvečnih ljubezenskih posrednikov in nadomestkov, s katerimi se lezbično željo ohranja v varnem območju. Velikokrat pa "osumljeni", ki jih zanima isti spol, ta interes še raje obesijo komu drugemu ali drugi.Junakinja se pogosto znajde v vmesnem prostoru, med strejtovskim in homosvetom, med muko prikrivanja in bližajočo se apokalipso razgaljanja, tako rekoč v sladkih vicah predrazkritja, ki jih primerja s sprehajanjem po rezilu. Zato si pred odhodom med ljudi, kjer jo najbolj zanima določena ženska, nadene šminko, bojne barve, čeprav se še bolj kot z okoljem bojuje sama s sabo.Tudi za pripovedi z že deklariranimi lezbičnimi pari, ki si ustvarijo družino ali pa se razhajajo in preigravajo že preverjene scenarije partnerske drame, je značilno neko prečenje, ki kaže na globalno nemoč približevanja drugemu, pravzaprav drugi. Ravno tako pa so kratke zgodbe prodorne avtorice Jedrt Lapuh Maležič prežete z neposrednim jezikom in s humorjem, ki nam glavne like približata kot povsem vsakdanje in prepričljive modele, ki dihajo, nakladajo, se izmikajo, kolnejo, tenko piskajo, se napihujejo in se tako ali drugače razkrivajo in krvavijo čisto blizu nas.Najdemo jih v Savcu, v ljubljanskih klubih ali pa v domovih za ostarele, kjer mlad gej ali pa skin podnevi neguje starko, ponoči pa nerodno praktiicira dežurno sovraštvo. Vsi pa nam vzbudijo občutek, da smo jih že nekje srečali in slišali, vendar še nikoli tako zbrane, strnjene in ujete v eni sami knjigi.

They have nine days to get the treaty to Chief Gray Cloud or there will be war. Ivan Perišić, ki je na tem prvenstvu prvo ime hrvaške izbrane vrste, se je pred tekmo s Portugalsko odel v bojne barve. Svojo pričesko si je lično pobarval v šahovnico ter Cristianu Ronaldu in družbi napovedal, da se jim ne piše nič dobrega. Bojne barve navijaške (Foto: Reuters).

Iskanje telesne bližine je že tako povezano z zagatami in majavimi mostovi pre... (Odlomek iz zbirke Bojne Barve, ŠKUC, 2016) »Všeč ti je, saj vidim,« rečeš o gostji, ki za vrtno mizo zveneče piska in se trudi vzdržati še Bécaudovo Nathalie, vmes pa se biserno smeji šalam povabljencev, ki so, kot ti, v resnici tam samo za krinko. »Nič narobe,« dodaš, ko se gostiteljica namršči in ti moli britvico. Vojaške bojne rokavice (touch screen active) olivne barve priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm so primerne za delo v vojski, policiji, varnostnem sektorju kakor tudi v ostalih dejavnostih, kjer se zahtevajo rokavice z veliko stopnjo udobja in zahtevo za omogočanje zelo natančnega dela z optimalnim otipom ter tam kjer se zahteva upravljanje sodobnih pametnih telefonov, tablic ... Find books like Bojne barve from the world's largest community of readers.

POVEZANE KNJIGE