Nezvesti oče

Nezvesti oče - Antonio Scurati | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antonio Scurati
DIMENZIJA
5,62 MB
IME DATOTEKE
Nezvesti oče.pdf
ISBN
6597182130014

OPIS

Zdaj me je sram to priznati, toda v življenju moškega otrok ne obstaja, dokler ne pride na svet. Oče se rodi skupaj z njim. Če sploh.Antonio Scurati (1969) je bil s svojim romanom Nezvesti oče (2013), za katerega si je italijanska literarna kritika edina, da gre za vrhunsko pisanje o čustvovanju neke generacije, v najožjem izboru za prestižno literarno nagrado strega. To je zgodba o moškem, ki se na pragu štiridesetih sreča z očetovstvom. Pričakovanje in rojstvo hčerke zareže v njegov odnos z ženo, porodi pa se nov odnos oče – otrok. Pod drobnogledom sledimo njegovemu doživljanju očetovstva, ki je polno ganljive samoironije.»Moja knjiga ima v resnici malo skupnega z zakonsko nezvestobo. Gre za nezvestobo očeta otroku, za nesposobnost moškega, da bi ostal zvest arhetipu očeta. Biti oče v naši tradiciji pomeni perpetuirati tradicijo. Oče predstavlja tradicijo. Oče je tisti, ki naj bi bil sposoben podedovati svet in ga v dedovanje prepustiti svojim otrokom. Oče je člen, prstan v dolgi verigi. Danes je ta veriga pretrgana – očetje so izgubljeni.«- Antonio Scurati

Jezik Vrednost iskanja. slovenski (1) slovenski (1) Rok dobave.

Pričakovanje in samo rojstvo hčerke, ki mu prisostvuje, globoko zareže v njegov odnos z ženo, porodi pa se nov odnos oče - otrok. Roman Nezvesti oče italijanskega pisatelja Antonia Scuratija je ena tistih literarnih stvaritev, ki z vso silo nanizanih besed butnejo vate in te popolnoma nepripravljenega pustijo hlastajočega za zrakom. S knjigo v roki, kot bi bila dolga, topa igla, drezaš v boleče točke svojega življenja in č eprav ti besede škrtajo med zobmi, se ne moreš ustaviti. Antonio Scurati: Nezvesti oče Evo, pa smo prišli do sem.

POVEZANE KNJIGE