Hvaležnost

Hvaležnost - Oliver Sacks | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oliver Sacks
DIMENZIJA
12,98 MB
IME DATOTEKE
Hvaležnost.pdf
ISBN
7011100935088

OPIS

Sloviti ameriški nevrolog Oliver Sacks je kmalu po tistem, ko je končal zadnjo različico spominov V pogonu (On the Move, 2015), izvedel, da je neozdravljivo bolan. Začel je pisati eseje, v njih pa ubesedil veliko hvaležnost za življenje, ki ga je dobro preživel, in se obenem soočil s smrtjo. Hvaležnost (Gratitude, 2015), zbirko esejev o življenju, bolezni, smrti in smislu, sta po njegovi smrti uredila njegov partner Bill Hayes ter dolgoletna prijateljica in asistentka Kate Edgar. Sacks se s smrtjo sooča neposredno, s pogumno radovednostjo in jasnostjo, obenem pa z modrostjo meri življenje in lušči njegov smisel: »Nenadoma mi je jasno, na kaj se moram osredotočiti in v kateri luči. Nimam več časa za nebistveno. Osredotočiti se moram nase, na svoje delo in prijatelje. Zvečer ne bom več gledal poročil. Le zakaj naj bi še naprej premleval politična vprašanja ali modroval o globalnem segrevanju.«

Finančno smo zaradi samo ene plače sicer kar na kratko, pa vendarle. Siti smo, toplo nam je, lahko si privoščimo dopust in tu in tam kakšen izlet, oblečeni smo čisto solidno, čeprav ne zamenjamo celotne garderobe vsako sezono. Zakaj hvaležnost? Kakšne čudeže prinaša hvaležnost? Ko vključimo hvaležnost v našo dnevno rutino, takoj opazimo kako se življenje obrača v pozitivno smer.

Pisanje dnevnika nas nauči, da iščemo stvari, za katere smo hvaležni, tudi če imamo slab dan. Namigi z Blue: Hvaležnost z Blue Blue's Clues & You: Thankful with Blue. Oglejte si na TViN Otroški in mladinski / Izobraževalna oddaja, 1.

POVEZANE KNJIGE