Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde

Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde - Aleksij Pregarc | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksij Pregarc
DIMENZIJA
10,81 MB
IME DATOTEKE
Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde.pdf
ISBN
9800030455746

OPIS

Prevodi v italijanščino: Darja Betocchi, Jolka MiličDvojezični antološki izbor pesmi v knjigi Trst in njegove krošnje/Trieste e le sue fronde v šestih razdelkih vsebuje poezije iz različnih ustvarjalnih obdobij in življenjskih položajev Aleksija Pregarca: od fragmentarnih, anekdotičnih do skorajda epsko intoniranih, navdahnjenih od kraške pokrajine in rojstnega Trsta. Njegov izraz je razpet med modernizmom in starimi melodijami, izogiba se absurdu, ker Aleksij Pregarc ustvarja poezijo, ki izpoveduje misli in svari pred nihilizmom. Vrh nedvomno dosega v pesnitvi Gornji Kjuč in v osebnoizpovednem Pacientu, v katerem osebna stiska in bolečina se srečujeta s prekletstvom modernosti, njenih pasti in z zgodovinsko pogojenostjo prostora, v katerem pesnik živi.Posamezne pesniške razdelke v knjigi ilustrirajo slike tržaških likovnih umetnikov.Knjiga je izšla ob avtorjevi osemdesetletnici.

Nahrajte fotku z vášho zariadenia Najskôr sa musíš prihlásiť ... U kući u Reljkovićevoj u Petrovaradinu pronađena su tela poznatog srpskog pesnika Milana Nenadića (73) i njegove supruga Ileana Ursu Nenadić (67), književnice i prevodioca. espreso.rs Le za nekaj trenutkov je posedela s svojo vrelino vrh njegove utripajoče pošasti, spustila vase del nabrekle glavice, potem pa znova razjahala in se naslonila nanj po celotni dolžini čvrstega uda. "Strgalo se mi bo!" je vzkliknil in jo pohotno zgrabil za joški.

Stres spada med najbolj močne dejavnike, ki negativno vplivajo na zdravje ljudi. Največji problem, ki ga pri tem ustvarja stres, pa je, da se ljudje velikokrat tega, da so pod stresom, niti ne zavedajo.

POVEZANE KNJIGE