Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde

Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde - Aleksij Pregarc | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksij Pregarc
DIMENZIJA
3,87 MB
IME DATOTEKE
Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde.pdf
ISBN
7810514989802

OPIS

Prevodi v italijanščino: Darja Betocchi, Jolka MiličDvojezični antološki izbor pesmi v knjigi Trst in njegove krošnje/Trieste e le sue fronde v šestih razdelkih vsebuje poezije iz različnih ustvarjalnih obdobij in življenjskih položajev Aleksija Pregarca: od fragmentarnih, anekdotičnih do skorajda epsko intoniranih, navdahnjenih od kraške pokrajine in rojstnega Trsta. Njegov izraz je razpet med modernizmom in starimi melodijami, izogiba se absurdu, ker Aleksij Pregarc ustvarja poezijo, ki izpoveduje misli in svari pred nihilizmom. Vrh nedvomno dosega v pesnitvi Gornji Kjuč in v osebnoizpovednem Pacientu, v katerem osebna stiska in bolečina se srečujeta s prekletstvom modernosti, njenih pasti in z zgodovinsko pogojenostjo prostora, v katerem pesnik živi.Posamezne pesniške razdelke v knjigi ilustrirajo slike tržaških likovnih umetnikov.Knjiga je izšla ob avtorjevi osemdesetletnici.

Posamezne pesniške razdelke v knjigi ilustrirajo slike tržaških likovnih umetnikov. Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde Antološki izbor / Scelta antologica Aleksij Pregarc Mladika Trst, 2016, m. v., 152 str., 17 € ... Trst in njegove krošnje / Trieste e le sue fronde Antološki izbor / Scelta antologica Aleksij Pregarc Mladika Trst, 2016, m.

letnici Aleksija Pregarca, ki ga je pripravil sam avtor. Pesmi sta v italijanščino prevedli Jolka Milič in Darja Betocchi.

POVEZANE KNJIGE