Pojdi, kamor te vodi srce

Pojdi, kamor te vodi srce - Susanna Tamaro | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Susanna Tamaro
DIMENZIJA
12,88 MB
IME DATOTEKE
Pojdi, kamor te vodi srce.pdf
ISBN
3015646942476

OPIS

Gre za pisemski roman, napisan v obliki babičinih pisem vnukinji, ki je vsa naveličana odšla od doma… Ne prava pisma, ampak nekakšen dnevnik, retrospektiva življenja. To je sprava z vsemi, s katerimi bi se morala nekoč pogovoriti, pa se ni. Nit romana je zgodba treh generacij njene družine. Pisma so priznanje napak, olajšanje vesti, napisano izjemno nežno in presunljivo. Neprizanesljivo do sebe pretehta svoje življenje, da na koncu svoje poti vnukinji (vsem nam) tenkočutno odstre in izlušči globok nauk, ki ga skriva preprosta resnica njenih spoznanj: Pojdi, kamor te vodi srce!Odlomek iz knjige"Zaradi nje sem veliko trpela. Kar naprej se je razburjala, in to vselej zaradi zunanjih vzrokov. Zaradi njene "popolnosti" sem se čutila hudobno: kazen za to je bila osamljenost. Sprva sem si prizadevala, da bi bila kot ona, toda moji nerodni poskusi so se drug za drugim izjalovili. Bolj ko sem se trudila, huje mi je bilo. Samozatajevanje vodi v prezir, od prezira do jeze pa je le še korak. Ko sem spoznala, da lahko v materi vzbudim ljubezen le s tistim, kar se od mene pričakuje, ne pa s tem, kar sem, sem jo v tišini svoje sobe in svojega srca zasovražila."

Sada već klasik, knjiga koju nazivaju talijanskim Mostovima okruga Madison, neprestano doživljava nova izdanja i poput najdragocjenijeg životnog savjeta ... Knjiga Pojdi, kamor te vodi srce je napisana v obliki pisem, ki jih babica pošilja svoji navidez odtujeni vnukinji, v njih pa razgalja svojo in skupno bridko zgodovino, polno neizrečenosti pa tudi ljubezni. Bistvo pripovedi nosi že sam naslov.

Ostale tri gospođe također su vrlo zauzete. Shodno tomu, trenutno sam ja ta koja je zadužena za ... Pojdi, kamor te vodi srce (eknjiga) ISBN 13 9789612822521.

POVEZANE KNJIGE