Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - Darko Suvin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darko Suvin
DIMENZIJA
10,72 MB
IME DATOTEKE
Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma.pdf
ISBN
1822430289091

OPIS

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja. Vsa besedila je prevedla dr. Seta Knop, spremno besedo h knjigi pa je prispeval gledališki teoretik in predavatelj zgodovine gledališča na ljubljanski AGRFT dr. Aldo Milohnić.

let, ki so izšli v njegovi ... This article is the introduction to a book of my essays on Brecht, edited by Aldo Milohnič and published in September 2016 in a book series by the Ljubljana Civic Theatre (Mestno gledališče), title: Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma (Ljubljana: MLG, 2016).Here are the chapter titles (in the English original) referred to in the article: Darko Suvin: free download. Ebooks library.

566 ... Brezplačna revija o dobrih knjigah. december 2016-januar 2017 Ker zgodbe navdihujejo ... Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma, (Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, zv.

POVEZANE KNJIGE