Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - Darko Suvin | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darko Suvin
DIMENZIJA
12,69 MB
IME DATOTEKE
Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma.pdf
ISBN
6436676704040

OPIS

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja. Vsa besedila je prevedla dr. Seta Knop, spremno besedo h knjigi pa je prispeval gledališki teoretik in predavatelj zgodovine gledališča na ljubljanski AGRFT dr. Aldo Milohnić.

Na koncu Aleksander Bassin piše o razstavi Slovenija in Crna knjiga komunizma - Zločini, teror, represija knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama.Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, "Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression".

oktobra gostil Inštitut za delavske študije v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Filozof in komparativist Suvin je zaslužni profesor Univerze McGill v Kanadi, v svojem znantvenem ustvarjanju se posveča predvsem znanstveni fantastiki, " KNJIGE --Dva vida dramaturgije, eseji o teatru.Zagreb: razlog, 1964.

POVEZANE KNJIGE