Tipkopisi: Geneza

Tipkopisi: Geneza - Jernej Kusterle | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jernej Kusterle
DIMENZIJA
4,1 MB
IME DATOTEKE
Tipkopisi: Geneza.pdf
ISBN
6898095124383

OPIS

Geneza je brezkompromisna zbirka specifične poezije, hkrati moderne in kontroverzne v najbolj pozitivnem smislu. Specifičnost je v njeni itzvirnosti in prepoznavnosti, ki jo Jernej Kusterle natančno in živo razgrinja skozi pesmi kot režiser v gledališču, toni baladnega in mračnega so kritika naše hiperkibernetične družbe, v kateri je človek zgolj lutka, snov za "pajkvo omrežje" moderne tehnologije žičnih in brezžičnih komunikacij."iz mojih ust se rojevajo prisluhi in prividi", zapiše Jernej Kusterle. Zbirka se od prve do zadnje pesmi razvija in stopnjuje, geneza v finalnem delu postane univerzalna, od posamičnega seodpre v skupno, je hkrati intimna ter družbeno kritična, angažirana, zaskrbljena, v metaforičnem jeziku bogata....

strani: 69. Ilustracije: Zina Džamastagić Žanr: pesem Narodnost: slovenska književnost V času, ko bralec, ki je užival v poeziji Gregorja Strniše, Daneta Zajca in Svetlane Makarovič, zaman išče pesmi, ki bi ga napolnile, izzivale, mu dale tisto nekaj, kar išče v verzih ... Tipkopisi: Geneza : I.

ogled do 11. oktobra v Razstavnem salonu Dolik na ... Plesna predstava se vsebinsko napaja v pesniški zbirki Jeneja Kusterleta »Tipkopisi: Geneza«.

POVEZANE KNJIGE