Narava spremembe v jainistični filozofiji

Narava spremembe v jainistični filozofiji - Ana Bajželj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Bajželj
DIMENZIJA
3,42 MB
IME DATOTEKE
Narava spremembe v jainistični filozofiji.pdf
ISBN
7207613814142

OPIS

Jainistično pojmovanje spremembe zavzema posebno mesto v indijskem filozofskem prostoru, saj sta v sistemu dinamičnega realaizma, ki ga je jainizem predlagal, elementa stalnosti in spremembe oba sprejeta za resnična, in še več, njuno razmerje je prepoznano kot priredno in ne podredno. Z drugimi besedami, element stalnosti in element spremembe sta v jainistični ontološki shemi usklajena in razumljena kot enakovredna.

To je latinska inačica imena Kong fuzi (»mojster Kong«), s katero so jezuitski misijonarji v 17. stoletju poimenovali najznamenitejšega predstavnika te filozofske in etične smeri, ki je na Kitajskem sicer znana pod imenom Šola izobražencev (Ru jia). Pričujoča monografija obravnava kolokacije v japonskem jeziku z jezikoslovnega in pedagoškega vidika.

Sorodne knjige. Moč in oblast Iz pomnjenja konca in začetka Ivan Urbančič 27,88 ... ii narava spremembe v jainistiČni filozofiji a.

POVEZANE KNJIGE