Narava spremembe v jainistični filozofiji

Narava spremembe v jainistični filozofiji - Ana Bajželj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Bajželj
DIMENZIJA
6,46 MB
IME DATOTEKE
Narava spremembe v jainistični filozofiji.pdf
ISBN
2027322334097

OPIS

Jainistično pojmovanje spremembe zavzema posebno mesto v indijskem filozofskem prostoru, saj sta v sistemu dinamičnega realaizma, ki ga je jainizem predlagal, elementa stalnosti in spremembe oba sprejeta za resnična, in še več, njuno razmerje je prepoznano kot priredno in ne podredno. Z drugimi besedami, element stalnosti in element spremembe sta v jainistični ontološki shemi usklajena in razumljena kot enakovredna.

slovenski (1) slovenski (1) Rok dobave. Narava spremembe v jainistični filozofiji . Oddelek za azijske študije, Oddelek za filozofijo.

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze . Narava spremembe v jainistični filozofiji Avtor: Ana Bajželj 2016 mehka vezava / 236 str.

POVEZANE KNJIGE