Na stičišču mnogoterih svetov: azijske študije v Sloveniji

Na stičišču mnogoterih svetov: azijske študije v Sloveniji - Luka Culiberg | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luka Culiberg
DIMENZIJA
5,53 MB
IME DATOTEKE
Na stičišču mnogoterih svetov: azijske študije v Sloveniji.pdf
ISBN
8013912183562

OPIS

Monografija obeležuje dvajseto obletnico ustanovitve Oddelka za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ob tej priložnosti so v monografiji zbrani prispevki raziskovalcev z različnih področij humanistike in družbenih ved, katerih skupno področje raziskovanja so azijski jeziki in kulture. Avtorji prispevkov izhajajo iz različnih metodoloških okvirov in disciplinarnih področij, od jezikoslovja, filologije, filozofije, sociologije, politologije, pedagogike itn.Raziskovalno področje, kot so azijske študije ne le razkriva, da obstajajo drugačne kulture, temveč - kar je še pomembneje -razkriva, da kulture nikoli niso trdne, negibne, nepovezane in strogo ločene entitete, temveč predstavljajo dinamično mrežo družbenih praks in institucij.

Oddelek za azijske študije. Li Zehou in sodobna kitajska filozofija. Pričujoča monografija obravnava kolokacije v japonskem jeziku z jezikoslovnega in pedagoškega vidika.

147-166 Download (.pdf) Ditrich 2016 Interpretations of the Terms Ajjhattaṃ and Bahiddhā: From the Pāli Nikāyas to the Abhidhamma more In: L. Culiberg and M.

POVEZANE KNJIGE