Vohunka

Vohunka - Paulo Coelho | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paulo Coelho
DIMENZIJA
9,4 MB
IME DATOTEKE
Vohunka.pdf
ISBN
8969583607746

OPIS

“Vsi vemo, da ne bom umrla zaradi trapaste obtožbe, da sem vohunka, temveč ker sem se odločila postati tisto, o čemer sem od nekdaj sanjala, cena za sanje pa je vedno visoka.”Mata Hari je bila najbolj zaželena ženska svojega časa; bila je eksotična plesalka, ki je z razgaljanjem na odru osupnila in hkrati očarala gledalce, zaupnica in ljubimka tedanjih najbogatejših in najvplivnejših moških, osebnost nejasne preteklosti, ki je v pariških aristokratskih damah vzbujala zavist in ljubosumje. Drznila se je osvoboditi moralizma in provincialnih navad, značilnih za prva desetletja dvajsetega stoletja, in to drago plačala.Paulo Coelho, osupljiv brazilski pisatelj, ki je prodal več kot 210 milijonov knjig, njegova dela pa so prevedena v 81 jezikov, v novem romanu pretanjeno povzame življenje te posebne ženske in bralcem prikaže, kako iz najmanjših semen zrasejo najvišja drevesa.

Toda največjo pozornost medijev je pritegnila 28-letna napremičninska posrednica, ki z lepoto Bondovega dekleta buri domišljijo javnosti, predvsem moške. Ali je kot sovjetska vohunka z velikosrbskimi generali res načrtovala prevzem oblasti? Posebna tajna partijska komisija, ki je preučevala poročila tajnih služb, se je med letoma 1974 in 1988 zaradi primera Jovanke Broz sešla kar 59-krat. Foto: MMC RTV SLO Bog mi je dal čudovito življenje ob Titu. Pisarniška uslužbenka Cie se prostovoljno javi za nevarno misijo.

Kot orientalska plesalka in kurtizana naj bi med prvo svetovno vojno prenašala zaupne informacije med Francijo in Nemčijo. Dvojni, trojni agenti. Vohun, ki istočasno vohuni za dve nasprotujoči se strani, je dvojni agent (npr.

POVEZANE KNJIGE