Resna igra

Resna igra - Hjalmar Söderberg | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hjalmar Söderberg
DIMENZIJA
5,57 MB
IME DATOTEKE
Resna igra.pdf
ISBN
2335309524789

OPIS

Resna igra (1912) velja za najboljši portret Stockholma v švedski književnosti ter za enega najboljših švedskih ljubezenskih romanov. Opisuje dolgo in mučno ljubezensko razmerje med Arvidom Stjärnblomom in Lydio Stille. Arvid je mlad, obetaven novinar, ki se zaljubi v prikupno Lydio, hčer priznanega stockholmskega slikarja. Arvid se kljub zaljubljenosti noče vezati, ker se boji izgube svobode. Lydia se poroči z drugim. Arvid se zaplete z več ženskami, z eno izmed njih ima celo nezakonskega sina, za katerega materialno skrbi. Kljub vsemu se čez čas le poroči, a ne z Lydio. Ujet je v zakon z žensko, ki je ne ljubi, še vedno pa hrepeni po Lydii. Po desetih letih od njunega mladostniškega ljubimkanja se Arvid in Lydia po naključju ponovno srečata. Začenjata se videvati in tokrat Lydia, ki se je z možem razšla, od Arvida ne pričakuje zakonske zveze. Tokrat je ona tista, ki želi ostati svobodna. Roman je tudi kronika tedanjega časa. Pisatelj v duhu novinarskega okolja glavnega junaka z mnogimi detajli popiše duhovno ozračje, kulturno dogajanje v Stockholmu, znane osebnosti, pa tudi dnevnopolitično dogajanje, kjer pride do izraza njegova politična angažiranost. Veliko je tudi referenc na literarna dela, glasbo in filozofe, vendar je vse to pretežno le ozadje za ljubezensko zgodbo, ki se izkaže za tragično. V izjemnem slogu je Söderberg svoje junake in njihove zgodbe prepletel z liričnimi opisi Stockholma in nam približal duh časa, v katerem je živel. Po Resni igri sta bila posneta dva švedska filma (1945 in 2016).

To pot se ona noče vezati. Zapusti moža in se sprijazni s tem, da ne bo več videla hčere, a očitno ne zato, da bi za vedno ostala z Arvidom.

Lydia se poroči z drugim, kasneje tudi Arvid, a se po desetih letih spet srečata ... V Pragi rojeni avtor (1962) je novinar, pesnik, esejist in pisatelj, potomec in sledilec disidentskega očeta, zagovornik človekovih pravic, pristaš poljske Solidarnosti, dobitnik nagrade Vilenica leta 2015. Ena izmed teh metodologij je tudi LEGO® SERIOUS PLAY® ali po slovensko - resna igra. Otroška igrača za raziskovanje nezavednega LEGO® SERIOUS PLAY® ali LSP je metodologija, ki naše običajno razmišljanje v dveh dimenzijah dopolni še s tretjo dimenzijo, ta pa pomeni odprto avtocesto do naše podzavesti. IV Resna igra 3D Puzzle-Platformer za zdravo življenjeKljučne besede: Unity, resne igre, razvoj iger, zdravo življenje UDK: 004.354.7:519.857(043.2) Povzetek V diplomskem delu smo najprej pregledali osnove brezplačne (»personal«) različice razvojnega okolja Unity. Kako je igra lahko resna? Kakšno je razmerje med igro in resno igro? Kaj je namen resnih iger? Danes govorimo o računalniških igrah.

POVEZANE KNJIGE