Pesmi

Pesmi - Marija Kostnapfel | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marija Kostnapfel
DIMENZIJA
5,1 MB
IME DATOTEKE
Pesmi.pdf
ISBN
9096832633964

OPIS

Moč poezije je tako trdoživa, da kljub zmagovitem pohodu znanosti in sodobnim napovedim njene smrti živi še naprej, zmeraj znova zavezana nekemu globljemu vrednostnemu redu stvari. Znano je tudi, da s krčenjem števila besed teža njenega sporočila praviloma ne upada, temveč, prav nasprotno, raste.

Iščem besedila naslednjih pesmi: Kje mamici bi rož nabral Ko boš prišel, zmeraj prinesi mi rože in Rad zahajam gor v planine Pesmi za ženski glas in zvonove nadaljujejo to melodijo in ji dodajajo nove, še bolj osebne tone iz otroštva v Prekmurju. Stran o avtorju: Feri Lainšček.

Poslušaj (33:02) foto: Ars V oddaljenih zvočnih svetovih bomo slišali lovske pesmi treh ljudstev iz skupine Algonkinov, ki po večini živijo v Kanadi. Posnetki so iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko je bil ta del izročila še živ in je sproti nastajal.

POVEZANE KNJIGE