Gola Indija: potepuhov dnevnik

Gola Indija: potepuhov dnevnik - Alexandre Bergamini | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alexandre Bergamini
DIMENZIJA
12,27 MB
IME DATOTEKE
Gola Indija: potepuhov dnevnik.pdf
ISBN
9078233954283

OPIS

To ni dežela, to ni potovanje. Ta zemlja je oseba, je utelešenje biti. V XIX. stoletju so se nekateri zahodnjaki potepali po svetu sami, peš, z namenom, da bi doživeli trenutke sedanjosti zunaj svoje želje in identitete. Gola Indija je dnevnik potepuha našega časa, ki spominja na Pasolinijev Vonj po Indiji. Potuje po Indiji, a ne zgodi se nič, kar bi sodilo k potovanjem. Potepa se, ne da bi tam kaj obiskal. "Ni kaj obiskati ali pa komaj kaj. Spiram s sebe, kar mi ostaja od Evrope." Življenje se ga polasti. Zmedenega, preplašenega, začaranega - kot da bi se znova znašel v času svojega otroštva. Potovanje se začne z vonjavami in z grozo pred revščino in pomanjkanjem, pred samoto. Potepanje se konča z odkritjem drugega, ob katerem obstane oslepljen in očaran. Z valovi Indijskega oceana v ozadju ga do izvira želje spremlja gola Indija, Indija iz njegovih sanj in iz literature.

Spiram s sebe, kar mi ostaja od Evrope." Življenje se ga polasti. Recenzija Bukla. Bergamini (1968) je francoski pisatelj in popotnik, ki se je po obdobju gledališkega udejstvovanja posvetil pisanju, eden od teh rezultatov pa je tudi njegov potepuhov dnevnik Gola Indija.Že z začetno asociacijo na Pasolinijev Vonj po Indiji (krajše besedilo, ki ga je italijanski režiser napisal po obisku Indije) je hitro jasno, kam nas po svoji poti po tej deželi pelje ... V koprodukciji založb E-Besede in Opportunitas je izšlo delo Gola Indija, potepuhov dnevnik, notranji potopis Alexandra Bergaminija - francoskega pesnika in pisatelja, rojenega leta 1968.Kot sam pove, zdaj po večletnem gledališkem udejstvovanju živi v tišini in samoti v središču sveta, daleč od vsega. 6.

196 str. ISBN 978-961-285-353-2. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online.

POVEZANE KNJIGE