Dovčerajšnji svet

Dovčerajšnji svet - Jared Diamond | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jared Diamond
DIMENZIJA
10,58 MB
IME DATOTEKE
Dovčerajšnji svet.pdf
ISBN
4602881559306

OPIS

Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.Slavni antropolog in sociolog Jared Diamond, s Pulitzerjevo nagrado ovenčani avtor knjižne uspešnice Puške, bacili in jeklo: Zakaj je človeški razvoj na različnih celinah napredoval različno hitro, se v iskanju boljšega jutrišnjega dne znova vrača v preteklost. Prinaša osupljiv pregled človeškega življenja, kakršno je bilo v milijonih let in se še vedno odraža v sodobnih ali do nedavnega tradicionalnih družbah. Slednjih ne poveličuje in jih tudi ne opisuje kot primitivne ali nazadnjaške; pač pa na slikovitih primerih kaže, kako te skupnosti predstavljajo na tisoče naravnih eksperimentov organiziranja človeškega življenja, ki jih je mogoče prenesti tudi v vsakdan naših sodobnikov in naših potomcev. Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.

Dovčerajšnji špekulanti so nemudoma terjali poseg regulatorjev. Dovčerajšnji svet, Jared Diamond Diamond (1937), evolucijski biolog in antropolog, imenovan tudi Darwin moderne dobe, nam v tej knjigi z mnogimi primeri postreže z različnimi družbenimi in družinskimi vidiki življenja tradicionalnih družb, s poudarkom na tistih iz Nove Gvineje, od trgovanja, vzgajanja otrok, reševanja sporov, odnosov ... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Dovčerajšnji svet. Jared Diamond.

-Michael Shermer Jared Diamond. Dovčerajšnji svet je najbolj osebno izpovedno delo antropologa in sociologa Jareda Diamonda, Pulitzerjevega nagrajenca, ki se v iskanju boljšega jutri vrača v preteklost.

POVEZANE KNJIGE