Poslednji celjski knez

Poslednji celjski knez - Ivan Sivec | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
5,85 MB
IME DATOTEKE
Poslednji celjski knez.pdf
ISBN
8769078217949

OPIS

Zaradi svojih starih in dedovih grehov je grof Ulrik II. romal v Compostelo, podaril samostanu Pleterje več kmetij in si pomagal z najetim češkim bojevnikom Janom Vitovcem. Vendar mu vse to ni veliko pomagalo. Po nenehnih bojih s Habsburškimi in Ogri so ga Ogri v Beogradu zahrbtno ubili in mu nato odsekali še glavo.Kronist Modest pa nam odstira tudi Ulrikovo strastno ljubezen do lepe Katarine, veliki trenutek pokneženja celjskih grofov, zapor na Ogrskem, predvsem pa izjemen boj za krono malega bratranca Ladislava Posmrtnega. In kdo je po Ulrikovem uboju vzklikal: Danes celjski grofje in nikoli več?

stoletja skoraj do ... Potem pa je prvi celjski knez v torek izstopil iz ljudske stranke, kjer je njegov šef predsednik stranke Marko Zidanšek z občinskega Simbia, kjer je zaposlena tudi podžupanja ljudske stranke Darja Turk. Potem je odpoved dala še Šrotova direktorica občinske uprave Kramerjeva.

je bil sin Friderika II. in Elizabete Modruško-Krčke, zadnji moški potomec rodu Celjskih grofov.

POVEZANE KNJIGE