Poslednji celjski knez

Poslednji celjski knez - Ivan Sivec | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
6,96 MB
IME DATOTEKE
Poslednji celjski knez.pdf
ISBN
6385620719675

OPIS

Zaradi svojih starih in dedovih grehov je grof Ulrik II. romal v Compostelo, podaril samostanu Pleterje več kmetij in si pomagal z najetim češkim bojevnikom Janom Vitovcem. Vendar mu vse to ni veliko pomagalo. Po nenehnih bojih s Habsburškimi in Ogri so ga Ogri v Beogradu zahrbtno ubili in mu nato odsekali še glavo.Kronist Modest pa nam odstira tudi Ulrikovo strastno ljubezen do lepe Katarine, veliki trenutek pokneženja celjskih grofov, zapor na Ogrskem, predvsem pa izjemen boj za krono malega bratranca Ladislava Posmrtnega. In kdo je po Ulrikovem uboju vzklikal: Danes celjski grofje in nikoli več?

leta z nemajhnim spremstvom romal na skrajni zahod evropske celine, v Compostelo, toda njegova misija je zagotovo bila posvečena tudi političnim ciljem), sam pa je upravljal celjsko ... Zadnja, peta knjiga Poslednji celjski knez je zgodba o prezgodnji smrti Ulrika II. ali, kot je zapisal pisatelj, o zadnji veličastni celjski zvezdi.

Ivan Sivec, spremna beseda Tomaž Lazar. Knjiga je še nerabljena! O knjigi: Poslednji celjski knez : o meni, Andreju (Modestu) Turnškem ter predvsem o življenju in uboju Ulrika II.

POVEZANE KNJIGE