Dedek Mraz in Legenda o snežiki

Dedek Mraz in Legenda o snežiki - Žiga Valetič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga Valetič
DIMENZIJA
6,97 MB
IME DATOTEKE
Dedek Mraz in Legenda o snežiki.pdf
ISBN
9604498781698

OPIS

Ko je pred nekaj več kot petdesetimi leti v naše kraje prišel Dedek Mraz, smo o njem vedeli zelo malo. Slovanski bog mraza in vetra ni mogel biti preveč prizanesljiv, zato pa se je za svojo ostrino odkupil tako, da je ob novem letu vsem ljudem prinašal darila. In Snežika, negova vnukinja, mlada boginja snega? Tudi njena zgodba je brezčasna, na njej pa temeljijo veliko bolj slavne pravljice – od Andersenove Snežne kraljice do Disneyjevega Ledenega kraljestva. Pisatelj Žiga Valetič in ilustrator Iztok Sitar sta zgodbi Dedka Mraza in Snežike (Sneguročke) poslovenila in ju osvežila za današnji čas. Namenjeni sta vsem otrokom – malim in velikim – , ki že znajo brati sami ... »Le kaj bi jaz brez tebe?« je že naslednjo zimo rekel Dedek Mraz Snežiki. »Toliko odraslih, toliko otrok, toli ko želja, pa samo dve roki imam! Sam nikakor ne bi mogel zbrati, raznesti in razdeliti vseh teh daril med ljudi. Najboljša pomočnica si, kar sem jih kdaj imel!«

Tudi tu je legenda, a tokrat o komunističnem dekretu. Dedek Mraz in Veseli december Polepšajmo si december z obiskom Dedka Mraza, ki ga izpod Triglava pripelje Mini teater. V Mini teatru že od leta 1999 v decembrskih dneh domuje pravi slovenski dedek Mraz, doma izpod Triglava, v čudoviti opravi, kot jo je prav zanj pripravil slovenski slikarski mojster Maksim Gaspari. Look up the Slovenian to English translation of dedek mraz slike in the PONS online dictionary.

Ta človek pa naj bi tudi celo večnost ostal nesrečen. Tako pravi legenda, ampak jaz itak ne verjamem tem govoricam.« Oksimander je skomignil z rameni in zazehal. PROFESIONALNI MAGIČNI SHOWI ZA VAŠO PRIREDITEV! Na odru, na poslovnem dogodku ali na vaši privat zabavi. DEDEK MRAZ IN NOVOLETNA PRIREDITEV Kot vsako leto nas je na podružnici v Javorju obiskal dedek Mraz.

POVEZANE KNJIGE