Dedek Mraz in Legenda o snežiki

Dedek Mraz in Legenda o snežiki - Žiga Valetič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga Valetič
DIMENZIJA
8,91 MB
IME DATOTEKE
Dedek Mraz in Legenda o snežiki.pdf
ISBN
1978865214052

OPIS

Ko je pred nekaj več kot petdesetimi leti v naše kraje prišel Dedek Mraz, smo o njem vedeli zelo malo. Slovanski bog mraza in vetra ni mogel biti preveč prizanesljiv, zato pa se je za svojo ostrino odkupil tako, da je ob novem letu vsem ljudem prinašal darila. In Snežika, negova vnukinja, mlada boginja snega? Tudi njena zgodba je brezčasna, na njej pa temeljijo veliko bolj slavne pravljice – od Andersenove Snežne kraljice do Disneyjevega Ledenega kraljestva. Pisatelj Žiga Valetič in ilustrator Iztok Sitar sta zgodbi Dedka Mraza in Snežike (Sneguročke) poslovenila in ju osvežila za današnji čas. Namenjeni sta vsem otrokom – malim in velikim – , ki že znajo brati sami ... »Le kaj bi jaz brez tebe?« je že naslednjo zimo rekel Dedek Mraz Snežiki. »Toliko odraslih, toliko otrok, toli ko želja, pa samo dve roki imam! Sam nikakor ne bi mogel zbrati, raznesti in razdeliti vseh teh daril med ljudi. Najboljša pomočnica si, kar sem jih kdaj imel!«

Toda ni prišel sam, s seboj je imel kar celo spremstvo: snežinko, harmonikarja ter sedem palčkov: Glavka, Srečka, Kihca, Pikca, Godrnjavka, Tepka in Zaspanka.Nekaj po poldnevu v petek, 29. decembra ... Dedek Mraz, želim si postati nesmrtna.

Ker je bila tega leta ustanovljena Glasbena šola Frana Gerbiča,… Takšna interpretacija cerkve je seveda otrokom vsiljevala zastrašujočo predstavo o Dedku Mrazu. Ker se je vpliv krščanstva v Rusiji v poznem XIX.

POVEZANE KNJIGE